Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 26 oktober 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 18 oktober 2005:

Merelhoven 283 1 kronkelwilg en 1 conifeer. De bomen geven overlast. Geen herplant.

Koerillen
11 1 eik. De boom geeft overlast. Geen herplant.

Dorpsstraat 48 1 berk en 1 sering. De bomen geven overlast. Geen herplant.

Coen Bothrede 23 1 Oostenrijkse den. De boom geeft overlast. Geen herplant.

Door de gemeente zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 18 oktober 2005:

Gemeenschappelijke tuin Beemsterhoek 1 es en 2 elzen. De bomen worden gerooid wegens reconstructiewerkzaamheden. Herplant overeenkomstig het inrichtingsplan.

Gevelreclame

Op 17 oktober 2005 is vergunning verleend voor het plaatsen van gevelreclame op het pand De Linie 7 in

Capelle aan den IJssel.

Op 20 oktober 2005 is vergunning verleend voor het plaatsen van gevelreclame op het pand Cypresbaan 51 in Capelle aan den IJssel.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VERORDENING BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN RECREATIESCHAP HITLANDBOS

Het college maakt bekend dat het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Hitlandbos op 5 oktober 2005 de verordening behandeling bezwaarschriften heeft vastgesteld. Dit betekent, dat het Recreatieschap bezwaarschriften tegen besluiten van dit bestuur zelf behandelt en daarbij gebruikmaakt van de Commissie voor de bezwaarschriften van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel.

De verordening ligt op werkdagen ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Op verzoek kan tegen betaling een kopie verkregen worden.

INVALIDENPARKEEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.

Verzenddatum 18 oktober 2005 (datum besluit 14 oktober 2005): kentekennummer 84-GF-NV voor de heer C.A. Aartse (bestuurder) nabij de woning aan de Lijstersingel 53 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

De kapvergunningen, de verordening inzake behandeling bezwaarschriften Recreatieschap Hitlandbos en het besluit inzake de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.