Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Inbreker laat portemonnee achter

Publicatiedatum: 25-10-2005 15:16:11

De politie heeft vandaag, dinsdagmiddag 25 oktober, een 46-jarige Arnhemmer aangehouden, De man heeft bekend in de nacht van donderdag op vrijdag op 21 oktober een inbraak gepleegd te hebben in een woning aan de Bakenbergseweg in Arnhem.
De bewoners werden 's nachts wakker van geluiden uit de woning, waarop de man des huizes op onderzoek uit ging. Eenmaal beneden zag hij dat de voordeur openstond en ontdekte hij de inbraak. Hij zag een man weglopen en zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging gooide de man de buit, een klok en een computer, van zich af. Ter hoogte van de Ruijsdaellaan verloor de bewoner de inbreker uit het oog. Door de gewaarschuwde politie werd de omgeving afgezocht maarzonder resultaat. In de woning waarin was ingebroken vonden de bewoners later een portemonnee, met daarin persoonsgegevens van de inbreker. Deze kon vandaag door de politie worden aangehouden en bekende de inbraak. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
peter meijer

06-53187522

---

Arnhem - verkeerscontroles Arnhem-Zuid

Publicatiedatum: 25-10-2005 15:10:17

De politie van de unit Arnhem-Zuid heeft dinsdag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam controles gehouden op een aantal doorgaande wegen in de wijken. Er werden in totaal 27 bekeuringen uitgedeeld tussen 07.00 en 12.00 uur. De meeste bekeuringen werden uitgedeeld aan bromfietsers: 11 stuks voor het rijden op een opgevoerde brommer. Verder werd er bekeurd voor het rijden zonder helm, onterecht gebruik maken van het fietspad en rijden zonder bromfietscertificaat. De politie controleerde op de Marga Klompélaan, Groningensingel en de Randweg. Met de verkeerscontroles wil de politie de verkeersveiligheid onder vooral bromfietsers bevorderen en overlast door gevaarlijk rijgedrag terugdringen. De politie zette in totaal 11 agenten in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---