VVD



Nieuws

25 okt 2005 - Vragen VVD over recente
ontwikkelingen op Aruba en de Nederlandse Antillen

Vragen van het lid Luchtenveld (VVD) aan de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties over recente ontwikkelingen op Aruba en de Nederlandse Antillen

1. Heeft u kennisgenomen van het besluit genomen tijdens de kabinetsformatie op Aruba om het financieel boekjaar 2005 af te sluiten per 14 oktober jongstleden* ?

2. Bent u van oordeel dat dit besluit past binnen het begrip "deugdelijk bestuur"? Zo nee, is het bedoelde besluit onderdeel geweest van het door u in de afgelopen week gevoerde overleg met Aruba en de Nederlandse Antillen en wat is daarvan de uitkomst?

3. In hoeverre is er op basis van de rapporten van de Algemene Rekenkamer en het achterblijven van de vertraging van de vaststelling van de jaarrekeningen van de afgelopen jaren op Aruba sprake van een zorgelijke financiële situatie?

4. Is het beeld dat vanuit de berichtgeving in de media ontstaat, te weten dat uw overleg over de economische en staatkundige toekomst van de Nederlandse Antillen en Aruba vrijwel uitsluitend heeft geresulteerd in een gezamenlijke afspraak om de financiële situatie op Aruba en de Nederlandse Antillen door te lichten, juist? Zo ja, hoe verhoudt zich dan die afspraak tot uw toezegging tijdens het met de Kamer gevoerde algemeen overleg van 14 september jongstleden, dat de versterking van de financiële economische positie een parallel traject zou zijn met de staatkundige hervormingen? Zo nee, bent u bereid de Kamer per omgaande te berichten over het totaalpakket aan gemaakte afspraken en het daarbij overeengekomen tijdpad?