Provincie Utrecht

Vacatures

Provincie investeert in bedrijventerreinen Lopik, Soest en Woerden

25-10-2005 -

Het verouderde bedrijventerrein Copen in Lopik kan met een provinciale bijdrage van 1,1 miljoen euro op de schop. GS stellen hiervoor uit het provinciale budget voor economische ontwikkeling het benodigde geld beschikbaar. Het bedrijventerrein is 28 hectare groot en biedt werkgelegenheid aan ruim 1000 werknemers. Daarmee is Copen één van de belangrijkste bedrijvenlocaties voor zuidwest Utrecht.

Volgens het plan dat in augustus 2004 door de gemeente Lopik is goedgekeurd, wordt in een periode van zes jaar gewerkt aan een nieuwe, duurzame inrichting van het bedrijventerrein Copen. De wegen worden verbeterd en er komen nieuwe groenvoorzieningen, borden en verlichting. Verder komen er gezamenlijke parkeerplaatsen en wordt de beveiliging collectief geregeld met de ondernemers. Start uitvoering van het project is voorjaar 2006. De totale kosten bedragen 2,8 miljoen euro. De provincie Utrecht heeft voor dit terrein eerder bijgedragen aan de introductie van parkmanagement en de aansluiting op de provinciale weg N210.

Parkmanagement in Soest onder één dak
Vernieuwing van de bedrijventerreinen is ook een thema dat speelt in Soest. Om versnippering te voorkomen, hebben de ondernemers zich verenigd in een koepel en wordt met de gemeente gewerkt aan de introductie van een gemeenschappelijk beheer van alle bedrijventerreinen in Soest. Hiervoor wordt een centrale organisatie opgezet. GS stellen hiervoor 25.000 euro beschikbaar. Het project is uniek omdat daarmee Soest de eerste gemeente in de provincie Utrecht is die het beheer van alle locale bedrijvenlocaties op deze manier gezamenlijk aanpakt. De nieuwe organisatie voor parkmanagement in Soest gaat voorjaar 2006 van start.

Vernieuwing Putkop in Woerden
Het bedrijventerrein Putkop is met 450 arbeidsplaatsen de belangrijkste banenmotor van Harmelen (gemeente Woerden). Ook op dit bedrijventerrein van 13 hectare is sprake van verpaupering. Doordat verbeteringen uitblijven, ontstaat er leegstand op dit oude bedrijventerrein en trekken ondernemers weg naar het naastgelegen nieuwe gedeelte. Met een provinciale bijdrage van 239.000 euro kunnen verbeteringen worden doorgevoerd in de wegen, de aanleg van groenstroken, de verlichting van het bedrijventerrein en de parkeervoorzieningen. De totale kosten bedragen circa 480.000 euro. Het project start in januari 2006 en duurt één jaar.

Overige projecten
Overige economische projecten die met steun van de provincie gerealiseerd worden, zijn: voortzetting parkmanagement Veenendaal; stimulering export Utrechts bedrijfsleven; Multimedia Innovatiecluster te Utrecht; werkgelegenheidsproject voor jongeren van stichting Werkartaal Zeist.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196

Laatst gewijzigd op 25-10-2005. Paginabeheer: Ron van Dopperen