Politie Gelderland-Zuid

Politie houdt milieu- en transportcontrole

Nijmegen 25-10-2005 - (07)

Dinsdag heeft de politie samen met het KLPD, Douane, gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland, VROM-Inspectie, de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie een regionale transport- en milieucontrole gehouden. Het was de tweede controle die de politie dit jaar hield. In totaal deden er 60 personen mee aan deze actie.

De politie en haar partners willen hiermee het naleven van milieuregels bevorderen. De controle vond plaats tussen 06.00 uur en 14.00 uur, onder meer op het terrein van Rijkswaterstaat in Nijmegen. Vijf motorrijders loodsten de vrachtwagencombinaties naar de controlelocatie, waar de aanwezige specialisten zich verder over het voertuig ontfermden.

Verder reden er twee mobiele controleteams op de A50 en de A326 in gemeente Nijmegen en Wijchen en twee controleteams aan de grensovergang bij Beek en Wyler. Aan de Duitse kant van de grens voerde de Duitse politie controles uit.

Er zijn in totaal 54 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Veertien combinaties met grensoverschrijdend afvaltransport, 29 combinaties met binnenlands afvaltransport en elf combinaties zonder afval.

In totaal werden er achttien processen verbaal opgemaakt. Vijf voor Milieuwetgeving, drie voor het niet hebben van het Eurovignet en verder voor verkeerstechnische zaken. De Marechaussee heeft aan de grens enkele geldboetes geïnd.