Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 oktober 2005

Agenten pakken man op na mishandeling broer

TILBURG Aan het Verdiplein in Tilburg hebben agenten, gisteravond even na acht uur, een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de mishandeling van zijn 22-jarige broer. De aangehouden verdachte heeft met een GSM naar het hoofd van zijn broer gegooid en hij heeft hem ook een vuistslag op de rechter kaak gegeven. Gewaarschuwde agenten zij tussen beide gekomen. Tegen de 32-jarige Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten Veelplegersteam pakken bromfietsdief op

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegersteam hebben gisteravond om tien voor half tien aan het Smidspad in Tilburg een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Tijdens hun surveillance zagen agenten op de Nijverstraat twee jongens met een bromfiets sjouwen. Het viel de agenten op dat het voorwiel van de bromfiets omhoog werd gehouden en er een kabelslot op het voorwiel zat. Als de jongens de agenten zien, laten zij de bromfiets vallen en vluchten weg. In het Smidspad kan één van de jongens worden aangehouden. De bromfiets is door de agenten in beslag genomen. De aangehouden verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt diefstallen laptops

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart in verband met de diefstal van een laptop uit een woning aan de Burgemeester Rauppstraat in Tilburg. Terwijl de bewoners boven in bed lagen te slapen hebben tot nu tot onbekende dieven kans gezien om vannacht rond kwart voor één uit de woonkamer een laptop weg te halen. Om bij de buit te komen hebben de inbrekers met een steen een ruit van de woning vernield.

TILBURG Tussen middernacht en tien voor vier werd er aan de Baron van Lamsweerdelaan in Tilburg ingebroken in een woning. Hoe de dieven de woning zijn binnen gekomen is onduidelijk. Er zijn in ieder geval geen sporen van braak aangetroffen. Uit de woning zijn een laptop, dartspullen een playstation, een mobiele telefoon en 25 euro weggehaald. Agenten hebben vannacht van de 23-jarige benadeelde een uitgebreide aangifte opgenomen.

Agenten pakken mannen op na kraken parkeermeters

TILBURG Aan het Besterdplein in Tilburg hebben agenten vannacht om vijf voor twee, twee mannen aangehouden. De mannen zijn 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Tilburg en Dordrecht. Rond kwart voor één vannacht hebben buurtbewoners naar de politie gebeld met de mededeling dat twee mannen parkeermeters aan het Besterdplein aan het kraken waren. De politie, die zeer snel ter plaatse was heeft de twee mannen aangehouden. Een van hen stond nog bij een parkeermeter terwijl de andere bij een parkeermeter wegliep toen hij de politie zag. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburgers opgepakt

TILBURG Surveillerende agenten hebben vannacht rond de klok van kwart over drie aan de Vlierlaan in Tilburg drie mannen uit deze stad aangehouden. In de auto waarin het drietal zat hebben agenten inbrekersgereedschap, zoals een koevoet en een schroevendraaier aangetroffen. De aangetroffen goederen heeft de politie in beslag genomen en tegen de drie Tilburgers (20 en 22 jaar oud) wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert in omgeving van scholen

TILBURG Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben vanmorgen tussen kwart voor acht en kwart over negen een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van scholen aan de Lovense Kanaaldijk, de Gershwinstraat, het Von Weberpad en de Beethovenlaan. Bij deze controle heeft de politie vier weggebruikers bekeurd. Drie voor het rijden over een voetpad en één bromfietser is op de bon gegaan omdat hij geen bromfietscertificaat bij zich had.

Auto in brand

TILBURG Vermoedelijk door een technisch mankement is vanmorgen rond tien voor acht aan de Postelse Hoeflaan in Tilburg de auto van een 37-jarige vrouw uit Tilburg in brand geraakt. De vrouw is door personeel van de GGD naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. Bij de brand heft zij te veel rook ingeademd waardoor zij last van haar ademhaling kreeg. De Tilburgse brandweer heeft de brand geblust en een takelbedrijf heeft de auto van de Tilburgse weggesleept.

Fietsers rijden door rood licht

TILBURG Op de kruising van de Ringbaan West en de Tongerlose Hoefstraat hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark vanmorgen tussen halfacht en tien voor negen een roodlicht controle gehouden. Hierbij heeft de politie 28 bekeuringen uitgeschreven van weggebruikers die door rood licht reden of liepen. Het gaat om twee voetgangers, twee automobilisten, een bromfietsers en 23 fietsers.

Agenten pakken notoire winkeldief op

TILBURG In een supermarkt aan het Lourdesplein in Tilburg hebben agenten gistermiddag om tien over drie een 41-jarige Tilburger aangehouden. De man is door winkelpersoneel betrapt bij de diefstal twee blikjes bier. Het was gisteren de 18^e keer dat de Tilburger voor winkeldiefstal werd gepakt. Na het politieonderzoek is de winkeldief met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Auteur: Carel Bouman