Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 25 oktober

Alkmaar 25-10-2005 - 14.30 uur

Inbraak woning

Hoorn, maandag 24 oktober 2005.

Maandag tussen 08.30 en 14.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Barnsteen. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. In de woning werden alle vertrekken doorzocht. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er was weggenomen. Volgens hem is er in ieder geval een hoeveelheid geld verdwenen.

Fietser gewond na val

Andijk, maandag 24 oktober 2005.

Maandagmiddag raakte een 69-jarige man uit Andijk gewond nadat hij ten val was gekomen. Dit gebeurde op de Beldersweg. Toen hij daar fietste schoot een handvat van het stuur waardoor de man zijn evenwicht verloor. Hij kwam ten val en brak daarbij een heup. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Autobestuurder rijdt in op agent

Enkhuizen, maandag 24 oktober 2005.

Maandagmiddag moest een politieagent op het Voorland een noodsprong maken om zijn vege lijf te redden omdat een 36-jarige autobestuurder zonder bekende woon- of verblijfplaats, op hem inreed. De agent was bezig om een autobestuurder te controleren. Nadat de bestuurder in eerste instantie was uitgestapt, stapte hij plotseling weer achter het stuur en reed met grote snelheid achteruit. Toen hij tot ontdekking kwam dat zijn weg werd geblokkeerd door een vrachtauto reed hij met hoge snelheid vooruit. Hij negeerde het door de agent gegeven stopteken en verhoogd zijn snelheid en reed op de agent in. Deze kon nog maar net voorkomen dat hij door de auto werd aangereden. De verdachte verdween maar kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden op de Provincialeweg. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol.

Den Helder, maandag 24 oktober 2005.

Maandagavond werd een 59-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Alblasstraat. De man reed daar als bestuurder van een personenauto toen hij tegen een geparkeerde auto aan reed. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 760 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Politie zoekt getuigen van beroving van bejaarde vrouw.

Enkhuizen, maandag 24 oktober 2005.

De politie in Enkhuizen is op zoek naar getuigen van een beroving op een 79-jarige vrouw uit Enkhuizen. Deze beroving vond maandag omstreeks 15.00 uur plaats op de Molenweg. Terwijl de vrouw daar liep werd plotseling haar tas van haar schouder gerukt waardoor zij ten val kwam. Hierbij raakte zij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zij verschillende kneuzingen had opgelopen. Van het gebeuren weet het slachtoffer zich niet of nauwelijks iets ter herinneren. Wel weet zij dat ze door een jongeman en een vrouw is geholpen. De politie wil graag in contact komen met deze personen. Mogelijk dat zij iets meer kunnen vertellen over de dader(s). Ook andere getuigen van deze lafhartige overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Enkhuizen, telefoon 0900-8844.

Bewoner betrapt inbreker.

Hoorn, maandag 24 oktober 2005.

Maandagavond betrapte de bewoner van een woning aan de Grutto een inbreker op heterdaad. De bewoners waren wakker geworden van vreemde geluiden. Toen zij op onderzoek uitgingen troffen zij een onbekende persoon aan in de gang. Toen de verdachte zich ontdekt voelde verdween hij als een speer. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 22 jaar met kort blond haar. Hij droeg een donkerkleurige wollen trui en een blauwe spijkerbroek. Volgens de bewoner zijn er geen goederen weggenomen.

Man beroofd van portemonnee

Alkmaar, dinsdag 25 oktober 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag tussen 01.00 en 01.15 uur werd een 18-jarige Alkmaarder beroofd van zijn portemonnee. Dit gebeurde op de Van den Boschstraat. Het slachtoffer liep in de richting van de bank om geld te pinnen. Om die reden had hij zijn portemonnee in zijn hand. Plotseling werd hij door vier personen van achter aangevallen en op de grond gegooid waarna hij enkele slagen in zijn gezicht kreeg. Eén van de verdachten greep de portemonnee van het slachtoffer waarna de groep via de Langestraat wegrende in de richting van de Koorstraat. Van twee verdachten is een signalement bekend. De oudste van die twee is ongeveer 23 jaar oud en heeft een Marokkaans uiterlijk. Hij droeg een zwarte leren jas. De andere verdachte waarvan een signalement bekend is, is duidelijk jonger, ongeveer 17 jaar. Hij heeft een blanke huidskleur en kort, geblondeerd haar. Over zijn kleding is niets bekend.

Vergeten pan met vet zorgt voor rookoverlast.

Castricum, dinsdag 25 oktober 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag ontdekte de bewoners van een woning aan De Boogaert dat hun huis vol met rook stond. De bewoners, een echtpaar en twee kinderen wisten de woning te verlaten. Door de brandweer werden nog twee honden uit de woning gehaald. Oorzaak van de rookontwikkeling was de oververhitting van een pannetje met vet. Eén van de bewoners was vergeten het pannetje van het vuur te halen. De schade bleef beperkt tot rookschade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Auto in brand gestoken.

Alkmaar, dinsdag 25 oktober 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een personenauto door brand vernield. De auto stond geparkeerd op de Reviusstraat. Getuigen zagen kort voor de brand twee jongens bij de auto staan. Eén van de jongens vernielde een raampje van de auto waarna beiden wegrenden. Kort daarop stond de auto in lichterlaaie. De auto werd door het vuur vernield.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

Oterleek, dinsdag 25 oktober 2005.

Dinsdagmorgen raakte een 44-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard gewond bij een verkeersongeval op de Huygendijk. De bestuurder reed over deze weg in de richting Alkmaar toen hij even voorbij de kruising met de Jan Glijnisweg schrok van een laag overvliegende vogel. Hij probeerde het dier te ontwijken en verloor vervolgens de macht over het stuur. Hij reed het taluud van de Huygendijk af en kwam tegen een boom tot stilstand. Hierbij raakte de bestuurder gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almaar waar hij is opgenomen.