Senternovem


Vergisting in de voedingsmiddelenindustrie: pak uw kans!

Aanvangsdatum

25-10-2005

Tijd: 13.00 - 18.00 uur

Bedrijven uit de voedingsmiddelensector beschikken over veel organische reststromen. Deze organische reststromen lenen zich goed voor de productie van bio-energie door vergisting. Steeds meer bedrijven bekijken de mogelijkheden van vergisting, ook omdat de huidige afzet van reststromen onder druk staat en de energieprijzen toenemen. Maar wat zijn dan de technische mogelijkheden, wat gaat het kosten, hoe realiseer je een dergelijk project? En hoe hebben anderen dat dan gedaan?

SenterNovem organiseert in samenwerking met het Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO), de Vereniging van de Nederlandse Groenten- en Fruitverwerkende Industrie (VIGEF) en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI), de bijeenkomst "Vergisting voor de voedingsmiddelenindustrie: pak uw kans!".

Bedoeling van de bijeenkomst is om u te informeren over de kansen en haalbaarheid van vergisting, en om met u te kijken of we kunnen komen tot een gebruikersgroep bio-energie. In een gebruikersgroep wisselen u en uw branchegenoten kennis en ervaringen uit om bio-energie projecten te realiseren. De gebruikersgroep wordt ondersteund door SenterNovem.

Wat kunt u verwachten van de bijeenkomst? U wordt geïnformeerd over de technische, juridische en financiële mogelijkheden van vergisting. Daarbij is er ruimte om knelpunten en ervaringen met elkaar te delen. En een inspirerend voorbeeld van een geslaagd bio-energie project bij een bedrijf uit uw sector wordt gepresenteerd.

Tevens beogen we dat deze middag u helpt om een beslissing te nemen om aan de slag te gaan met bio-energie. U krijgt een stappenplan voor de realisatie van vergistingsprojecten aangereikt. En we gaan met elkaar bekijken welke wensen u heeft die leiden tot een mogelijk programma voor een gebruikersgroep bio-energie.

U kunt zich tot 19 oktober aanmelden
Dat kan per e-mail aan uw brancheorganisatie, onder vermelding van aanmelding vergisting bijeenkomst en uw gegevens. Stuur uw mail aan:
MVO: Frank Bergmans, bergmans@mvo.nl
VIGEF: Peter Rijnhout, vigef@vsl.nl
VAVI: Hans Leerssen, info@vavi.nl

Het definitieve programma en de brochure "Bio-energie voor de voedingsmiddelenindustrie" wordt u voorafgaand aan de bijeenkomst toegestuurd.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over vergisting en de bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met de projectuitvoerder Grontmij: Jos Frijns, jos.frijns@grontmij.nl, tel. (030) 220 79 04.

Locatie

Utrecht

Toegangsprijs

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden
Wijzigingsdatum | 30-09-2005