Gemeente Almere

Feestelijke opening Eilandhuis

Vrijdag 21 oktober was de feestelijke opening van het Eilandhuis in brede school de @rchipel. Het was een drukke middag. Kinderen konden bijvoorbeeld meedoen aan allerlei sport- en spelactiviteiten in de sportzaal, bewoners vertelden over www.eilandenbuurtalmere.nl en hun inzet voor de inrichting van het schoolplein, de gemeente en woningstichting Goede Stede vertelden over de fysieke maatregelen die worden opgepakt in de Eilandenbuurt en de mogelijkheden om bewoners te ondersteunen als ze zelf een goed idee voor de buurt hebben. Kleurrijk vrouwennetwerk Almere vertelde over haar activiteiten in het Eilandhuis. De grootste trekker van de dag was echter de politie, die gratis fietsen graveerde.

Met de onthulling van de fotowand het Eiland door bewoners en de ondertekening van een convenant bezegelden de gemeente Almere, woningstichting Goede Stede, de politie, welzijnsstichting de Schoor en brede school de @rchipel hun samenwerking om alle activiteiten in de Eilandenbuurt in goede banen te leiden.

Vanuit het Eilandhuis worden diverse buurtactiviteiten opgezet. Ook is er een ruimte waar bewoners in kleine groepen elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld als bewoners zelf een activiteit in de buurt willen opzetten of om te vergaderen met een buurtcommissie. Het Eilandhuis is opgezet tot 1 januari 2007.