Ingezonden persbericht


Office wordt voorzien van Business Intelligence

Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005 en nieuwe mogelijkheden van Office '12' maken business intelligence toegankelijker en waardevoller voor bedrijven

Schiphol-Rijk, 25 oktober 2005 - Voortbouwend op de robuuste mogelijkheden voor Business Intelligence (BI) van Microsoft SQL Server, gaat Microsoft BI-functionaliteit met Microsoft Office-producten integreren. Het doel hiervan is om werknemers eenvoudiger met zakelijke informatie te laten werken vanuit de applicaties die ze toch al dagelijks gebruiken om mee te werken, samen te werken en hun zaken te beheren: Microsoft Office.

Beslissers op alle niveaus binnen een organisatie kunnen van deze nieuwe mogelijkheden profiteren om hun zakelijke prestaties te verbeteren. Ter ondersteuning van deze strategie is een nieuwe serverapplicatie voor het beheer van business performance, Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005, vanaf november beschikbaar. Verder zullen gerelateerde technologieën worden meegeleverd met de volgende versie van Microsoft Office-producten, bekend onder de codenaam Microsoft Office '12'. Deze technologieën helpen informatiewerkers om zakelijke data makkelijker te vinden, te analyseren en te delen binnen het Microsoft Office System, waardoor zij sneller en beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen.

Beschikbaarheid Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005 Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005 is een nieuwe, server-gebaseerde business scorecarding applicatie, die per 1 november 2005 beschikbaar zal zijn. Dit programma breidt het SQL Server-platform verder uit om organisaties te helpen om gepersonaliseerde scorecards breed in te zetten, waardoor belangrijke prestatieindicatoren (KPI's, key performance indicators) kunnen worden afgezet tegen zakelijke doelstellingen - alles binnen een intuïtieve omgeving. Business Scorecard Manager 2005 helpt om werknemers en hun acties in lijn te brengen met de zakelijke strategie, waarbij gebruikers van scorecards gestructureerde en ongestructureerde informatie kunnen benaderen voor het analyseren van prestaties en op basis daarvan hun handelen kunnen stroomlijnen.

Met een verwachte winkelprijs van 4500 Euro voor de server en een clientlicentie van 150 Euro per gebruiker, kost Business Scorecard Manager een fractie van vergelijkbare oplossingen. Business Scorecard Manager 2005 is per 1 november beschikbaar in het Engels. Meer informatie over Business Scorecard Manager 2005 is te vinden op http://office.microsoft.com/en-us/FX012225041033.aspx.

BI in Office '12'
Microsoft Office '12' zal het proces om zakelijke informatie te benaderen en ermee te werken vereenvoudigen. Dit biedt meerwaarde aan Office-gebruikers en markeert eveneens een verschuiving in de beschikbaarheid en het gebruik van BI-oplossingen. Waar BI voorheen een individuele activiteit was, introduceert de integratie met Office nieuwe samenwerkscenario's. BI wordt nu onderdeel van alle zakelijke processen (gestructureerd en ongestructureerd) die plaatsvinden in Office. Deze integratie verhoogt de algemene waarde van BI door zakelijke informatie nauwer te verbinden met beslissingen en acties. Office '12' Excel en Office '12' SharePoint Products and Technologies, die beide volledig met SQL Server 2005 integreren, beschikken over de volgende BI-mogelijkheden:


* Microsoft Office '12' Excel
In Office '12' wordt Excel een krachtig BI-gereedschap om informatie uit gegevenspakhuizen en bedrijfstoepassingen veiliger te benaderen, te analyseren en te delen. Office '12' Excel maakt het eenvoudig om zakelijke data te benaderen en een ononderbroken verbinding tussen een Excel-spreadsheet en de databron in stand te houden. Hierdoor kan men Excel-spreadsheets makkelijk verversen en afdalen naar nieuwe detailniveaus binnen het spreadsheet. Nieuwe kenmerken van Excel '12' zijn een volledige ondersteuning van SQL Server 2005 Analysis Services, sterk uitgebreide spreadsheet-mogelijkheden, verbeterde sorteer- en filtermogelijkheden, meer oplossingen voor datavisualisatie en verbeterde PivotTables en PivotCharts.
* Microsoft Office '12' SharePoint Products and Technologies In Office '12' worden de SharePoint Products and Technologies het centrale portal voor alle BI-informatie en eindgebruikersmogelijkheden in SQL Server Reporting Services en Microsoft Office '12', waardoor een extra beveiligde toegang tot alle bedrijfsinformatie op één plek ontstaat. Nieuwe server-side mogelijkheden van Excel, genaamd Excel Services, stellen klanten in staat om spreadsheets op de server beter te beveiligen, te delen en te beheren en ze beschikbaar te stellen via een webbrowser of ze naar de desktop te (laten) downloaden. De volgende generatie SharePoint Products and Technologies zal het eenvoudig maken om gepersonaliseerde dashboards te bouwen die data en grafieken uit verschillende bronnen combineren (zonder code te hoeven schrijven), en om belangrijke rapporten, KPI's en spreadsheets via verbeterde zoekmogelijkheden te vinden.

Deze nieuwe Office-technologieën bouwen voort op de BI-platformmogelijkheden van Microsoft SQL Server. Microsoft introduceert de volgende versie van haar SQL Server-database, SQL Server 2005 (samen met Visual Studio 2005 en BizTalk Server 2006) op 7 november aanstaande in San Francisco. Samen leggen deze producten het fundament voor Microsoft BI door geavanceerde data-integratie, data warehousing, data-analyse en rapportagemogelijkheden. Microsoft heeft ook belangrijke investeringen gedaan in een brede reeks connectors naar andere zakelijke applicaties, waardoor de interoperabiliteit in heterogene omgevingen verzekerd wordt en de toepassing van BI-projecten versneld kan worden. Tot slot zal de Microsoft Office Business Applications-groep doorgaan om het portfolio van BI-applicaties verder uit te breiden.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.