Gemeente Eindhoven

25 oktober 2005

Collegebesluiten

Realisatie voorlopig SPILcentrum ât Karregat
De SPILpartners willen een tijdelijk SPILcentrum ât Karregat realiseren. Daarbij zijn zo min mogelijk aanpassingen aan de bestaande ruimte gedaan. Deze voldoen echter wel aan de kwaliteitseisen die zijn gesteld in de geldende verordeningen en wetten. De partners gaan ervan uit dat de tijdelijke situatie tenminste drie jaar duurt. De verbouwing en realisatie van het voorlopige ât Karregat begint tegelijk zodat het voorlopig Spilcentrum ât Karregat op 1 januari 2006 kan worden gebruikt.

Kunst en Cultuur
Het college heeft een nadere toelichting vastgesteld bij het raadsvoorstel âStrategische agenda basisinfrastructuur Kunst en Cultuurâ. Aanleiding hiervoor was een advies van de Commissie Sociale Pijler. In de toelichting wordt benadrukt dat een andere verhouding tussen instellingen en gemeente nodig is, wil de visie op Kunst en Cultuur goed ten uitvoer worden gebracht. Daarnaast krijgt het college opdracht de strategische agenda in overleg met de instellingen verder in te vullen. Het raadsvoorstel komt aan de orde in de raadsvergadering van 31 oktober a.s.

Fietsroute TU/e â Fase 2
Voor het project Fietsroute TU/e wordt een verkeersveilige en comfortabele fietsroute gerealiseerd tussen de Dorgelolaan en de Onze Lieve Vrouwestraat. De route is onderdeel van de non-stop fietsroute tussen het centrum van Eindhoven en Son en Breugel. Fase 1 bestaat uit de tunnel onder de Onze Lieve Vrouwestraat. Fase 2 bestaat uit de route over het TU/e terrein. Hier wordt een fietspad langs de Dommel aangelegd waardoor er een veilige en rechtstreekse route van de Dorgelolaan naar de Onze Lieve Vrouwestraat ontstaat. B&W hebben nu het Definitief Ontwerp Fietsroute TU/e â fase 2 vastgesteld.

Nota openbare ruimte
De nota openbare ruimte geeft aan op welke manier Eindhoven wil omgaan met de inrichting en het beheer van de openbare ruimte in de stad. In de nota wordt vastgelegd welk type locatie op een bepaald niveau wordt ingericht en onderhouden. Doel daarvan is enerzijds om de diverse plekken in de openbare ruimte zo aan te leggen dat deze goed kunnen functioneren en anderzijds dat ze goed onderhouden en beheerd kunnen worden binnen de huidige financiële kaders. Na goedkeuring wordt de nota vrijgegeven voor inspraak.

Tijdelijke noodopvang
Het college heeft besloten een tijdelijke noodopvang voor asielzoekers te realiseren. Het gaat om mensen die in een eerste asielprocedure zijn afgewezen en geen recht meer hebben op opvangvoorzieningen. Dit zijn bijvoorbeeld asielzoekers van wie de situatie door de minister als schrijnend is erkend. Zij hebben in afwachting van de uitslag van de aanvraag geen recht op voorzieningen. De opvang wordt gerealiseerd door particuliere hulpverleningsorganisaties.

Tweede rapportage inzake Loket W
Loket W maakt een belangrijke reorganisatie door. Inmiddels zijn diverse uitvoeringsplannen gereed en wordt begonnen met het realiseren van de plannen. Onderdeel van de reorganisatie is het ontslag van 37 medewerkers. Deze medewerkers kunnen gebruik maken van professionele loopbaanadvisering. Inmiddels zijn de wachtgeldkosten al aanzienlijk gedaald omdat inmiddels 11 van hen een - al of niet tijdelijke - nieuwe functie hebben gevonden.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven