Gemeente Alphen aan den Rijn

Slotsingel

Persbericht 76:Reconstructie Burgemeester Bruins Slotsingel

25 oktober 2005

Nog dit jaar begint op de Burgemeester Bruins Slotsingel de uitvoering van de reconstructie, waardoor de singel duurzaam veilig, beter leefbaar en beter bereikbaar wordt. Naar verwachting zullen de werkzaamheden voor de zomer van 2006 gereed zijn. De reconstructie is onderdeel van het actieplan dat is opgesteld naar aanleiding van de Structuurvisie Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP). Het actieplan is in 2003 door de gemeenteraad vastgesteld.

De reconstructie wordt uitgevoerd tussen de Bachsingel/Meteoorlaan en de President Kennedylaan en ook op een deel van de Zonneweg en Diepenbrockweg. Belangrijke werkzaamheden zijn: het deels vervangen van de asfaltverhardingen en het aanbrengen van geluidsreducerende asfaltdeklagen, het wijzigen van een gedeelte van een keermuur van de wateronderdoorgang in de Zonneweg, het aanleggen van voorsoorteerstroken op de Burgemeester Bruins Slotsingel en het neerzetten van verkeerslichten op de kruising met de Zonneweg/Diepenbrockweg.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal de Burgemeester Bruins Slotsingel gedeeltelijk worden afgesloten. De Zonneweg en de Diepenbrockweg zullen enige tijd om en om worden afgesloten. De definitieve startdatum van de werkzaamheden is bekend zodra het werk is aanbesteed. Dan zal ook meer informatie over de nodige afsluitingen volgen in het Witte Weekblad en op de website van de gemeente.

De reconstructie is voortgekomen uit de Structuurvisie GVVP. Een visie die tot stand is gekomen na uitvoerige inspraak van de inwoners van Alphen aan de Rijn en van belangengroepen. De visie is gebaseerd op drie peilers: duurzaam veilig, bereikbaarheid en leefbaarheid. Daarnaast is in de visie rekening gehouden met de mobiliteitsontwikkelingen tot 2010 en met ontwikkelingen in: Kerk en Zanen en Nieuwe Sloot, het nieuwe Stadshart en de nieuwe inrichting van de Stationsomgeving.

De reconstructie is als project vastgelegd in het uitvoeringsprogramma GVVP 2004-2008 en is in een ontwerp-Actieplan ter visie gelegd. De reacties hierop zijn verwerkt in een nota bij het Actieplan onder de titel "Reacties op ontwerp Actieplan GVVP". Het Actieplan inclusief de nota is op 27 november 2003 vastgesteld door de gemeenteraad.

PORTEFEUILLEHOUDER: dhr. J.M.C.M. Groen in 't Wout Voor informatie: Joke Riem, afdeling Communicatie, tel. 0172-465673