Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 25 oktober 2005

Politie houdt tweetal aan na bedrijfsinbraak

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen van 29 en 31 jaar uit Polen aangehouden. De eigenaar van een bedrijf aan de Ettenseweg in Roosendaal betrapte het tweetal rond
01:00 uur op heterdaad bij een inbraak op zijn erf. De twee Polen gingen er vandoor in hun auto toen zij doorhadden dat zij op het bedrijfsterrein waren ontdekt. De ondernemer riep enkele bekenden te hulp en zette samen met hen de achtervolging in. Via Sint-Willebrord en Sprundel kwamen zij uit in Etten-Leur. Op de rotonde aan de Nijverheidsweg lukte het de achtervolgers om de vluchtauto tot stilstand te brengen. De vluchtauto reed hierop vervolgens achteruit tegen een van de achtervolgende autos en reed vervolgens recht de rotonde over om aan het einde daarvan tot stilstand te komen. Hierbij ontstond schade aan beide voertuigen. De twee Poolse mannen raakten licht gewond. Een passerende beveiligingsbeambte die getuige was van het klemrijden van het verdachte voertuig waarschuwde de politie. Die ging ter plaatse en hield aan de Nijverheidsweg de twee Polen aan. Bij de auto van het tweetal was een portierruit gesneuveld. In een van de autos van de mannen uit Roosendaal trof de politie twee slagwapens aan. De wapens zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en de omstandigheden tijdens de aanhouding van de twee verdachten. De twee aangehouden mannen zijn vanmiddag in verzekering gesteld.

Overval op winkel aan Brabantplein

BREDA: Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagmorgen een overval gepleegd op een drogisterij aan het Brabantplein. Rond 09:10 uur, kort nadat de winkel openging, kwam het tweetal binnen en bedreigden de aanwezige klanten en personeel met een vuurwapen. Op het moment van de overval waren er drie medewerkers en circa tien klanten in de winkel aanwezig. Een overvaller pakte een winkelmedewerkster vast en dwong haar mee naar de kluis te gaan. Daaruit werd een onbekend geldbedrag meegenomen. De overvaller verliet daarop het pand, hij vertrok in een gereedstaande blauwe personenauto. De andere overvaller is daarna ook gevlucht. Bij de overval werd een vrouwelijke klant door de overvallers omver gelopen, zij is met licht letsel door de GGD afgevoerd. De aanwezige personeelsleden en klanten zijn naar het politiebureau van team Centrum aan het Chasséveld gebracht. Daar werden hun verklaringen opgenomen en werden ze opgevangen door medewerkers van Slachtofferhulp, gelet op de emotionele toestand van veel mensen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De vluchtauto werd later op de dag teruggevonden aan de Marterring. De auto bleek in de nacht van maandag op dinsdag te zijn gestolen aan de Bernhard de Wildestraat. De politie verzoekt aan getuigen om zich te melden via het algemene telefoonnummer politie 0900-8844.

Politie bekeurt man met rijontzegging

ETTEN-LEUR: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 29-jarige inwoner van Etten-Leur betrapt achter het stuur van zijn personenauto. De man werd rond 03:30 uur aan de Antoon Coolenstraat gecontroleerd door surveillerende agenten. Toen zij de man controleerde op het bezit van een geldig rijbewijs bleek hij tot 7 november een rijontzegging te hebben. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht de Etten-Leurenaar zijn weg te voet vervolgen.

Politie neemt aangifte op diefstal auto

CHAAM: Aan de Flaasdijk is afgelopen weekend een grijskleurige BMW 525 gestolen. De eigenaar uit Baarle Nassau parkeerde het voertuig afgelopen vrijdag aan de Flaasdijk. Maandagmorgen kwam hij tot de ontdekking dat de auto was ontvreemd. Het kenteken van het voertuig is 3177VC24.

Ruim 1800 automobilisten op snelheid gecontroleerd

ETTEN-LEUR: Maandag heeft de politie aan de Hoevenseweg een snelheidscontrole gehouden. Ruim 1300 automobilisten reden voorbij de controlepost. Van hen reden er 22 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

STRIJBEEK: Aan de Strijbeekseweg controleerde de politie dinsdag 500 automobilisten op naleving van de maximum snelheid van 80 km/u. 32 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/u.

Gesignaleerde aangehouden

BREDA: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige inwoner van Breda aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rond 02:00 uur in een auto zitten nabij het station aan het Stationsplein. Bij naamscontrole bleek dat hij nog een boete van 216 euro moest betalen. De man kon het bedrag niet voldoen en is daarom ingesloten in een cel om de vervangende gevangenisstraf van vier dagen te ondergaan.

Bredanaar beroofd van mobiele telefoon

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag is een 23-jarige inwoner van Breda beroofd van zijn mobiele telefoon. De man fietste rond 02:45 uur van het centrum van Breda in de richting van de Liniestraat. Op de Christiaan Huygenstraat stopte de man toen hij door een onbekende van hem werd aangesproken. Op dat moment kwam er een tweede man achter hem staan. Zonder aanleiding kreeg de Bredanaar vervolgens enkele klappen tegen zijn hoofd en ging het tweetal er met de mobiele telefoon van hem vandoor in de richting van het treinstation.

Getuige oproep: tasjesroof 12 oktober

BREDA: De politie van Breda is op zoek naar een vrouw die op 12 oktober getuige was van een tasjesroof aan de Burgemeester Sutoiriusstraat. Een 70-jarige Bredase vrouw werd die woensdagavond het slachtoffer van een brute tasjesroof. Ze liep rond 20.00 uur naar de bushalte aan de Burgemeester Sutoriusstraat, hoek Hovenierstraat. Net voor de bushalte hoorde de vrouw dat ze vanaf achter werd benaderd. Een onbekende man greep haar tas, maar de vrouw liet in eerste instantie niet los en werd over straat meegesleurd. Daarbij liep ze een zwaar gekneusde vinger op. Een andere mevrouw die de overvaller probeerde tegen te houden, werd ook tegen de grond gewerkt. De politie wil in contact komen met deze vrouw. De politie verzoekt haar om te bellen met het algemene politienummer 0900-8844. Uiteindelijk ging de man er op een fiets met de tas, met daarin een geldbedrag en diverse pasjes, vandoor. Zijn signalement luidt: gezet postuur, donkere kleding en een donkere baseballpet.

Politie waarschuwt voor babbeltruc oplichter
BREDA: De politie van Breda heeft de afgelopen dagen zeven meldingen binnengekregen dat een oplichter actief is in winkels. De man probeert met een babbeltruc geld te krijgen van ondernemers. Hij stapt een winkel binnen loopt naar een rek en haalt er goederen uit. Vervolgens loopt hij hiermee naar de kassa en probeert met een smoes de waarde van het goed terug te krijgen. Bij een van de gevallen vertelde de man dat een overleden vriend het artikel pas gekocht had en hij vervolgens vroeg of het weer ingeleverd kon worden. Uiteraard zonder kassabon. Het vermoeden bestaat dat de man ook buiten Breda actief is en al meerdere keren succes heeft gehad met zijn werkwijze. Het gaat om een blanke man van ca. 1,80 meter met zwart stekelig haar. In een van de gevallen droeg hij een opvallende zwarte blouse met een rood/oranje kleurige afbeelding erop.

Auteur: Henk Snepvangers