Persberichten dinsdag 25 oktober

's-Hertogenbosch 25-10-2005

GESTOLEN BROMFIETS

s-Hertogenbosch
In de nacht van maandag op dinsdag zagen surveillerende agenten op de Klokkenlaan een bromfietser zonder helm en verlichting rijden. De 44-jarige Bosschenaar negeerde het stopteken van de politie en probeerde weg te rijden. De agenten brachten de bromfietser uiteindelijk tot stilstand in de Sint Teunislaan. Na controle door de politie bleek de bromfiets als gestolen gesignaleerd te staan. Hierop is de Bosschenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Later deze nacht werd op het politiebureau in s-Hertogenbosch tevens een 34-jarige plaatsgenoot aangehouden op verdenking van heling van deze gestolen bromfiets.

Rijden onder invloed

Boxmeer -
In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.15 uur, werd op de Faunalaan in Boxmeer een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

HENNEPKWEKERIJ IN WONING

Boxmeer
Dinsdagochtend heeft de politie in een woning in de Elderom een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn 108 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De 33-jarige bewoonster van het pand wordt nog door de politie verhoord.
Heusden Dinsdagochtend heeft de politie in een woning in de Robrechtstraat een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. De politie heeft 128 hennepplanten, ruim 100 stekjes en bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoonster van de woning is op het politiebureau verhoord.

INBREKER OVERLOPEN

Mill
Dinsdag rond 05.30u is er ingebroken in een woning in de Bernhardstraat. De bewoner werd wakker van glasgerinkel en is vervolgens naar beneden gelopen. Toen de bewoner de keuken binnenliep, kreeg hij een klap in zijn gezicht van een persoon met een bivakmuts. De man raakte als gevolg van deze klap tijdelijk buiten bewustzijn. De inbreker is er vandoor gegaan. De politie in Cuijk heeft een onderzoek opgestart en vraagt mensen die iets kunnen vertellen met betrekking tot mogelijk verdachte personen, voertuigen of geluiden, dit door te geven via 0900-8844 (lokaal tarief).

BESTELBUS MET BIJZONDERE LADING WEGGENOMEN

Sint Oedenrode
Dinsdagmiddag heeft de politie in de Pastoor Smitstraat in Olland een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had zojuist in de Eerschotsestraat in Sint Oedenrode een bestelbus weggenomen. Wat de Eindhovenaar echter niet wist, is dat de eigenaar van de bestelbus nog in de laadruimte zat toen hij de bus weg nam. De 59-jarige eigenaar van de bestelbus uit De Mortel wist ter hoogte van de Beethovenlaan in Sint Oedenrode uit het voertuig te komen en heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. De agenten konden korte tijd later in Olland de 19-jarige verdachte in de gestolen bestelbus aanhouden. De Eindhovenaar is op het politiebureau voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.