Gemeente Someren



BOA zet zich in voor de leefbaarheid

Sinds 1 december 2004 is Christ Jacobs een bekend gezicht in Someren. Als Bijzonder Opsporingsambtenaar (BOA) is hij veel in de dorpen te vinden. Hij is een aanspreekpunt voor de burgers op straat en hij zorgt voor handhaving van de openbare orde. Dit komt vooral neer op het aanpakken van de zogenaamde kleine ergernissen van inwoners. Hij let bijvoorbeeld op zaken als parkeerovertredingen, hondenoverlast en milieuovertredingen (illegaal storten).

Het doel van het aanstellen van de BOA is dat de leefbaarheid en veiligheid binnen de gemeente Someren verder verbeterd worden. De BOA doet dat vooral door burgers aan te spreken en te waarschuwen bij hun ongewenst gedrag. Daarnaast is de BOA bevoegd om verbaliserend op te treden. De afgelopen vier maanden zijn er 90 processen-verbaal uitgeschreven. Het grootste deel daarvan hield verband met verkeerd parkeren en het negeren van een bord voor eenrichtingsverkeer.

De afgelopen vier maanden is er onder andere gecontroleerd op de naleving van de regelgeving tegen hondenoverlast. Over dat onderwerp kwamen veel meldingen binnen bij de gemeente. Door preventief aanwezig te zijn op diverse plaatsen, is daar de overlast minder geworden. De BOA heeft veel hondenuitlaters gewaarschuwd omdat ze opruimingsmiddelen bij zich moet hebben, de hond aangelijnd moet zijn en een hondenpenning moet dragen.

Heeft u meldingen voor de BOA, dan kunt u dat doorgeven aan de gemeente Someren, tel. 0493-494888.