Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
25 oktober 2005
Ons kenmerk
DGP/SPO/u.05.02499
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

1 (bijlage apart verzonden)
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Besluit tot wijziging van het Besluit capaciteitsverdeling hoofdspoorweginfrastructuur

Geachte voorzitter,

Het Besluit capaciteitsverdeling hoofdspoorweginfrastructuur (hierna: het Besluit)

(Stb. 2004, 667) behoeft in verband met de openstelling voor regulier gebruik van de HSL-Zuid, Betuweroute en de viersporigheid Amsterdam - Utrecht een aanpassing. Deze aanpassing is reeds aangekondigd in de toelichting van het Besluit. Bijgaand

ontvangt u een ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit capaciteitsverdeling hoofdspoorweginfrastructuur (hierna: wijzigingsbesluit). De opgenomen wijzigingen in het wijzigingsbesluit zijn een beleidsneutrale vertaling van vaststaand beleid opge-nomen in de PKB HSL-Zuid, PKB Betuweroute, PKB HSL-Oost en de concessie-overeenkomst met de High Speed Alliance B.V. (HSA).

Ingevolge artikel 61, vierde lid van de Spoorwegwet dient, alvorens de voordracht aan de Raad van State kan worden gedaan, het wijzigingsbesluit vier weken te worden voorgehangen in beide Kamers der Staten-Generaal. Met dit schrijven leg ik het wijzigingsbesluit voor aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Het is mijn bedoeling het wijzigingsbesluit in het voorjaar van 2006 te laten ingaan.

Hiermee kan het wijzigingsbesluit tijdig worden geïmplementeerd ten behoeve van de verdeling van de capaciteit voor de eerstvolgende dienstregeling.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Karla Peijs

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

mw drs M.H. Schultz van Haegen