Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 25 oktober 2005

Op dinsdag 25 oktober 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Experiment Inburgeringsloket

Het college stemde in om met ingang van 25 oktober 2005 bij wijze van experiment een inburgeringsloket in te richten bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis. Capelle aan den IJssel wil goed beslagen ten ijs komen bij de invoering van de nieuwe Wet Inburgering en besloot daarom nu al de verplichte informatie- en adviesfunctie in te richten. Vooruitlopend op het besluit heeft wethouder Sociale Zaken en Volksgezondheid, René Binnendijk, het inburgeringsloket op dinsdagochtend 25 oktober geopend.

Ondertekening convenant School Adoptie Plan

Het college stemde in met het ondertekenen van het convenant voor het School Adoptie Plan Doe effe normaal. In het kader van dit plan geven buurtagenten op scholen lessen over vandalisme, diefstal, verkeer, milieu, drugs, alcohol, geweld, openbaar vervoer en politie. Het convenant formaliseert de afspraken die in het Regionaal College zijn gemaakt en die in Capelle aan den IJssel al jaren van toepassing zijn.

Stankoverlast woonhuis s-Gravenweg

Het college heeft ingestemd met de vervanging van het plafond in een woonhuis aan de s-Gravenweg en besloot hiervoor de benodigde monumentenvergunning aan te vragen. Het woonhuis is rijksmonument, eigendom van de gemeente Capelle aan den IJssel en voorhuis van de kinderboerderij. De vervanging van het plafond moet de stankoverlast van de kinderboerderij verminderen.

Werkplan 2006 DCMR Milieudienst Rijnmond

Het college heeft ingestemd met het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit voor de vaststelling van het werkplan 2006 van de DCMR Milieudienst Rijnmond.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte en gemeenteraad.]

Adviescommissie Verkeer en Vervoer

Het college heeft besloten in overeenstemming met het advies van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer van 4 oktober 2005.

Vrijstelling bestemmingsplan voor De Keukenknaller

Het college heeft besloten vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Capelle-West 1997 om een deel van het in aanbouw zijnde pand aan de Aert van Nesstraat 1 te gebruiken voor detailhandel in keukens.

Ontheffing Winkeltijdenwet

Het college besloot ontheffing te verlenen van de Winkeltijdenwet voor vrijdag 18 november 2005 van 24.00 uur tot zaterdag 19 november 01.00 uur aan Bruna in s-Gravenland. Die nacht wordt het nieuwe boek over Harry Potter verkocht.

Vergunning voor intocht Sint Nicolaas

De burgemeester heeft besloten Stichting Cultuur en Evenementen Capelle vergunning te verlenen voor het houden van een intocht van Sint Nicolaas en het houden van een evenement op het Stadsplein op zaterdag 12 november 2005 van 8.00 uur tot 13.00 uur. Het college besloot vergunning te verlenen voor het ten gehore brengen van mechanische en levende muziek.

Aanpassing Verordening gemeentelijke ombudsman

Het college heeft besloten het ontwerpraadsvoorstel tot vaststelling van de Verordening gemeentelijke ombudsman Capelle aan den IJssel 2005 te wijzigen. Reden voor de wijziging is dat de voltallige raadscommissie Algemene en Bestuurszaken zich uitsprak voor vervanging van artikel 5, lid 2 en 3 door de tekst zoals die oorspronkelijk door de ombudsman was voorgesteld.

Knowledge Network

Het college stemde in het de concept enquête die begin 2006 wordt verspreid onder de inwoners van de 17 deelnemende steden van het ENTP-project Knowledge Network, waaronder Capelle. Capelle aan den IJssel heeft actief meegewerkt aan de ontwikkeling van de vragenlijst en heeft daarbij de ervaringen met de bewonersenquêtes ingebracht. Het college heeft drie Capelse medewerkers gemachtigd om akkoord te gaan met de definitieve vragenlijst, die op 9 en 10 november in Granollers (Spanje) wordt vastgesteld.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.