2e persbericht van dinsdag 25 oktober 2005

Eindhoven 25-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van woninginbraak opgepakt

Een man van 25 jaar uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 9.00 uur door de politie aangehouden op de Maria van Bourgondielaan. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning aan de Habsburglaan. Daar werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken, waarbij onder meer een herenfiets werd buitgemaakt. De bewoonster van het huis zag kort voor 9.00 uur op de Maria van Bourgondielaan een man op een bankje zitten. Hij had de bewuste fiets bij zich. De gewaarschuwde politie heeft de man opgepakt en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Hennepkwekerij gevonden

In een woning aan de Marius Bauerstraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij gevonden. Er stonden ruim 200 planten en de nodige kweekapparatuur op de zolder van het huis. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd niet illegaal afgetapt. Tegen de 56-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bekeuringen bij rood-licht-controle

De politie heeft dinsdagochtend tussen 8.30 en 9.45 uur een rood-licht-controle gehouden op de kruispunten Karel de Grotelaan/Palingstraat en Karel de Grotelaan/Mecklenburgstraat. Daarbij gingen bekeuringen naar weggebruikers die door het rood reden (24x), geen gordel droegen (1x) en/of over de busbaan reden (1x). Alle overtreders werden staande gehouden.

Eindhoven: Verdachten van verduistering auto opgepakt

Dinsdag om 1.15 uur zijn in Hoofddorp een 31-jarige man en een 17-jarige jongen aangehouden, beiden afkomstig uit s Gravenhage. Ze zaten in een auto die afkomstig was van een Eindhovens verhuurbedrijf. De oudste van de twee had de auto gehuurd tot 12 september jl. De man had de auto niet meer teruggebracht. De twee hadden op verschillende plaatsen in Nederland met de auto getankt zonder te betalen. Ze zijn overgedragen aan de Gezamenlijk Recherche waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Maarheeze: Verdachten diefstallen opgepakt

De politie heeft dinsdagmorgen vier mannen uit Weert (17, 22, 23 en 24 jaar) aangehouden. Ze worden er van verdacht op 17 juni bij een tankstation aan de A2 in Maarheeze een aantal spullen uit de winkel te hebben gestolen. Ze kwamen de winkel van het tankstation binnen en terwijl één man de deur openhield pakten anderen een flink aantal snacks uit de winkelrekken. De winkelbediende werd daarbij uitgescholden door de groep. Het beveiligingssysteem legde de roof vast. De mannen werden herkend en vanmorgen aangehouden. De Gezamenlijke Recherche heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Nuenen: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Sint-Annagildelaan is een geldbedrag van enkele duizenden euros weggehaald. Dat gebeurde dinsdagmiddag rond 12.00 uur. De bewoner van de woning werd wakker en zag twee mannen in zijn slaapkamer staan. Ze gingen er vervolgens vandoor. Een raam aan de achterkant van het huis bleek opengebroken te zijn en het geld was gestolen.