Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 25 oktober

BERGEN OP ZOOM, 25 oktober 2005

Politie treft hennepkwekerij aan in loods

DINTELOORD: De politie trof op dinsdag 25 oktober een hennepkwekerij aan in een pand aan de Westzijstraat. De politie controleerde het pand naar aanleiding van meldingen van stankoverlast. In een loods trof men bij onderzoek 650 hennepplanten aan. De politie heeft in samenwerking met de gemeente de kwekerij geruimd. De planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. Een medewerker van het energiebedrijf stelde vast dat er geen stroom is ontvreemd. De politie is op zoek naar de eigenaren van de kwekerij.

Politie houdt jongeman aan voor belediging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag 24 oktober een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor belediging. De politie zag de jongen op de Halsterseweg voorbij fietsen en zijn middelvinger opsteken. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft hem na verhoor in vrijheid gesteld en beraadt zich over de straf die de jongen zal krijgen.

Politie neemt aangifte op van vernieling ramen

HALSTEREN: De politie kreeg op maandag 24 oktober omstreeks 20.45 uur melding van vernieling van een aantal ruiten op de Raemdonck, Gripkeshof en de Poelekes. De politie heeft de omgeving doorzocht, maar trof geen verdachte personen aan. De politie heeft van de gedupeerden aangifte opgenomen.

Politie verricht aanhoudingen in verband met drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: Het Joint Hit Team van de politie hield op maandagavond twee personen aan wegens drugsbezit. De politie zag de 34-jarige man en de 42-jarige vrouw uit Sint Niklaas (België) op de Zuid-Oostsingel. Het tweetal gedroeg zich verdacht. De politie hield het tweetal staande. Ze bleken 400 gram hennep in hun bezit te hebben. Het tweetal is na verhoor in vrijheid gesteld met een dagvaarding. Ook de verkoper van de drugs is aangehouden. Bij doorzoeking van de woning van de verkoper is 940 gram hennep en 106 gram hasj aangetroffen. Ook is er een geldbedrag aangetroffen. De 33-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld.
Even later zag de politie een personenauto rijden. Bij controle bleek dat er een sterke henneplucht in het voertuig hing. De politie doorzocht het voertuig en vond een kilo hennep. De 26-jarige Franse bestuurder van het voertuig is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld. In de woning is ook een 29-jarige man uit Willebroek aangehouden. Hij was in bezit van een
gebruikershoeveelheid softdrugs. De drugs is in beslag genomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie controleert op snelheid

OUD GASTEL: De politie hield op maandag 24 oktober een snelheidscontrole aan de Kralen. Er passeerden 1321 voertuigen. Hiervan waren er 83 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 80 km/u geldt.

Man raakt gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandag 24 oktober omstreeks 23.10 uur melding van een verkeersongeval met letsel. Op de Gastelseweg, komende uit de richting Oud Gastel, reed een 20-jarige man uit Oudenbosch met een bestelbus. Hij raakte vermoedelijk even afgeleid en kon hierdoor niet op tijd remmen voor zijn voorganger. Er ontstond een aanrijding. De 39-jarige bestuurder van de personenauto moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden door middel van knippen. Hij is met rug- en nekletsel overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis.

Politie neemt aangifte op van diefstal met geweld

ROOSENDAAL: Op maandagavond omstreeks 20.45 uur liep een 18-jarige man uit Roosendaal over de Langdonk. De man liep te bellen met zijn mobiele telefoon, toen een onbekend persoon hem op zijn schouder sloeg en vervolgens zijn telefoon afnam. De onbekende man was in gezelschap van twee mannen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld.

Politie houdt twee mannen aan voor beroving

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag 25 oktober even na middernacht twee mannen aan voor beroving. De politie zag dat de mannen zich verdacht gedroegen op het Kadeplein. Plotseling liepen de mannen allebei een andere kant op en gooide één van de mannen een tas weg. De politie hield de mannen staande en vond in de betreffende tas persoonlijke papieren van een 51-jarige vrouw uit Vlissingen. De politie hield de mannen aan. De politie ging op zoek naar de eigenaresse van de papieren. Ze liep rond middernacht over het Kadeplein toen een man haar tas van haar schouder griste. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft haar de tas terug gegeven. De verdachten zijn gehoord en op dinsdagmiddag in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Poging diefstal auto

ROOSENDAAL: De politie trof tijdens een surveillance een personenauto aan die was gepoogd te stelen. De auto stond geparkeerd op de Jacob van Ruijsdaelstraat. Het portier was verbogen en de auto was doorverbonden. In het voertuig zijn sporen aangetroffen. Deze worden door de technische recherche onderzocht. De politie heeft de eigenaar van het voertuig in kennis gesteld. Hij heeft aangifte gedaan.

Auteur: Inge Rijgersberg