Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/10)

OOSTERHOUT NB, 25 oktober 2005

Auto gestolen na woningbraak

WAALWIJK: Een personenauto verdween na een woninginbraak aan de Dominee Louwe Kooymanslaan in Waalwijk. De woninginbrekers stalen de autosleutels om er vervolgens met de auto vandoor te gaan. Deze inbraak vond plaats op dinsdag 25 oktober tussen 00.30 uur en 08.00 uur. De nog onbekende daders kwamen de woning binnen door een gaatje te boren in een raamkozijn. Dat gebeurde vlak bij de bedieningshendel van het raam. Via het boorgat is de bedieningshendel ontsloten, waarna het raam geopend kon worden. Men was alleen uit op de autosleutels. Met behulp van deze autosleutels werd de auto gestolen. Het gaat om een blauwe Peugeot 307 voorzien het kenteken 67-NH-HT. De technische recherche verrichte een sporenonderzoek.

RAAMSDONKSVEER: In een hoekwoning aan de Loddersweer vond een inbraak plaats. Dat gebeurde op maandag 24 oktober tussen 15.30 uur en 20.15 uur. Door een raam te forceren kon de inbreker de woning betreden. Op het eerste oog heeft hij vooral sieraden weggenomen. Wat de exacte buit is, is nog niet bekend. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche naar sporen zoeken.

Waalwijkse politie arresteert schennispleger

WAALWIJK: De politie arresteerde een 40-jarige Pool, die in Waalwijk verblijft. De man wordt verdacht van openbare schennis der eerbaarheid. Na meldingen van omstanders zagen agenten de schaars geklede man in de bosjes zitten bij winkelcentrum de Els. Hij droeg alleen een hemd. In eerste instantie leek hij verward, later bleek dat de man dronken was. De verdachte is, na het afleggen van een verklaring, weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg een boete van 130,- opgelegd. Het incident vond plaats op dinsdag 25 oktober 2005 rond 13.00 uur.

Onderzoek naar autobrand

KAATSHEUVEL: De technische recherche onderzoekt de oorzaak van een autobrand in Kaatsheuvel. Het voertuig brandde op dinsdag 25 oktober rond 04.00 uur uit op de Delphinus. De eigenaar van de auto en buurtbewoners waren rond dat tijdstip wakker geworden omdat door de brand het alarm van de auto was geactiveerd. Een buurman probeerde nog vergeefs om de auto te blussen en moest het daarwerkelijke bluswerk aan de brandweer overlaten.
Vooralsnog gaat de politie uit van een vermoedelijke kortsluiting en zijn er geen aanwijzingen voor brandstichting. Een onderzoek van de technische recherche moet daar uitsluitsel over geven.

Gebroken enkel bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Een 30-jarige inwoonster van Zwijndrecht liep een zwaar enkelfractuur op bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde op maandagmiddag 24 oktober rond 15.20 uur op de kruising van de Kruidenlaan met de Vlierlaan. De vrouw reed op haar brommer en verleende op de kruising vermoedelijk geen voorrang aan een automobilist. Dit betrof een 22-jarige man uit Tilburg. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij is opgenomen. De politie maakt van dit verkeersongeval proces-verbaal op.

Arrestatie vanwege openstaande geldboetes

OOSTERHOUT: De politie arresteerde op dinsdagochtend 25 oktober 2005 een 40-jarige vrouw uit Oosterhout. Dat gebeurde rond 06.15 uur in haar woning. Zij werd gezocht omdat zij nog geldboetes met een totaal bedrag van circa 1.200,- had openstaan. Haar man betaalde dit bedrag enkele uren later contant bij de balie van het politiebureau. De vrouw is daarna weer in vrijheid gesteld en het geldbedrag wordt overgemaakt aan het Openbaar Ministerie.

DONGEN: In Dongen pakte de politie een man omdat hij een nog een gevangenisstraf van 966 dagen moest ondergaan. De politie kon de man, die zich schuil hield, aanhouden op basis van een tip. De arrestatie vond plaats in de nacht van maandag 24 oktober op dinsdag 25 oktober. Hij is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Tabakswaren gestolen bij inbraak in winkel

DONGEN: Op dinsdag 24 oktober is rond 02.25 uur ingebroken in een winkelpand aan het Looiersplein in Dongen. De ruit van de toegangsdeur bleek te zijn ingebeukt met een stoeptegel. Door de ontstane opening konden de inbrekers het winkelpand betreden. Ze gingen er vandoor met een hoeveelheid rookwaren. Ze zijn daarbij uiterst snel te werk gegaan, want de politie was binnen negen minuten, nadat het alarm in werking trad, ter plaatse. De daders waren toen al gevlogen. De politie nam een aangifte op en stelt een buurtonderzoek in.

Agenten vinden gestolen vrachtauto terug

TERHEIJDEN: Dinsdagochtend 25 oktober vonden agenten een gestolen vrachtauto terug op een parkeerterrein aan de Zeggelaan. Een passant had kort tevoren de politie gebeld over het feit dat er een vrachtwagen met open ramen op het parkeerterrein stond. Omdat het contactslot was geforceerd, bleek al snel dat het om een ontvreemd voertuig ging. Het voertuig bleek afgelopen woensdag gestolen te zijn vanaf een bedrijfsterrein in Zevenbergen. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld dat zijn voertuig terecht is. De technische recherche onderzoekt de vrachtwagen op achtergebleven sporen van de dieven.

Onder invloed bij aanrijding

RAAMSDONKSVEER: Botsen=blazen. Daar kwam een 23-jarige inwoner van Raamsdonksveer achter toen hij op dinsdagochtend 25 oktober betrokken was bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde rond 08.45 uur op de Breetweerlaan. Twee automobilisten botsten tegen elkaar bij de snelheidsremmende wegversmalling op de Breetweerlaan. Er voelen bij de aanrijding geen gewonden. De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 425 ug/l, terwijl 220 ug/l. de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 4 uren.

Auteur: Jeroen Steenmeijer