Gemeente Breda

College vraagt uitvoeringskrediet voor De Beyerd

College gaat over tot gunning verbouwing Museum Grafische voor Vormgeving.
Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om een uitvoeringskrediet van 10.719.500 te voteren voor de verbouwing van De Beyerd tot Nationaal Museum voor Grafische Vormgeving.

Op 18 februari 2004 heeft de gemeenteraad ingestemd met het definitief ontwerp voor het museum. Ook heeft de raad opdracht gegeven tot een meervoudige aanbesteding. De aanbestedingsprocedures zijn dit voorjaar doorlopen zodat nu tot gunning kan worden overgegaan. De Raad van State heeft vorige week besloten dat de Monumentenvergunning in gebruik kan worden genomen. Daarom wil het college snel beginnen met de noodzakelijke verbouwing om van De Beyerd een Museum voor Grafische Vormgeving te maken.

De aanbestedingen voor sloop en verbouwing hebben dit voorjaar plaatsgevonden. Op basis van de economisch meest voordelige aanbieding wordt een aantal bedrijven voorgedragen voor de gunning van het werk. Voor de sloopwerkzaamheden is dat Stolwerk Sloopwerken BV te Breda en voor de bouwkundige werken is dat De Bonth Van Hulten te Nieuwkuijk. De elektrotechnische installatie komt in handen van Tes Installatietechniek BV te Tilburg en de werktuigbouwkundige installatie ligt bij Van der Velde Installatietechnietk BV te Woerden. De aanbesteding ligt binnen de financiële kaders van de vastgestelde projectkosten.

De projectkosten bedragen 11.840.000. Hiervan is eerder al 1.120.500 gevoteerd. Het college vraagt nu de raad om de resterende 10.719.500 beschikbaar te stellen.

Na goedkeuring door de gemeenteraad en het afgeven van de benodigde vergunningen, kan begonnen worden met de voorbereidende werkzaamheden. De sloopwerkzaamheden duren ongeveer twee maanden. Daarna heeft er gedurende drie maanden archeologisch onderzoek plaats. De totale bouw duurt naar verwachting circa 18 maanden zodat eind 2007 het museum open kan voor het publiek.

Breda, 25 oktober 2005