Gemeente Hulst


Persbericht - 25.10.2005

Zoektocht naar een nieuw relatiegeschenk

In de maand augustus 2005 deed de gemeente Hulst een oproep om te komen tot een nieuw relatiegeschenk. Dit geschenk diende ter vervanging van de Reynaertlitho welke de gemeente momenteel als relatiegeschenk hanteert.

De ingezonden werken werden gedurende de periode van 27 september t/m 4 oktober 2004 in de centrale hal van het stadskantoor tentoongesteld. Bezoekers van het stadskantoor kregen hierbij de gelegenheid hun mening te geven ahv het indienen van een enquêtebriefje.

Vervolgens heeft de beoordelingscommissie zich over de inzendingen gebogen. Daarbij werden de meningen welke door bezoekers van het stadskantoor waren gedeponeerd in de daarvoor beschikbare stembus, meegenomen. Ondanks dat er zich vele mooie werken tussen de inzendingen bevonden, heeft de beoordelingscommissie en het college van burgemeester en wethouders moeten beslissen dat er geen exemplaar bij is dat ontegenzeggelijk voldoet aan de gestelde eisen. Het werk dient als relatiegeschenk van de gemeente te hanteren zijn en voor een brede groep interessant te zijn.

Wel is er voor gekozen om de kunstenaar die de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen in het zonnetje te zetten. Dit is mevrouw B. Covens Bulder uit Kloosterzande. Zij maakte een werk in de kleurtinten rood & wit. Hierop staat de figuur van een vos omringd door 15 ganzen. Deze staan symbool voor de gemeente Hulst met haar 15 kernen.

Mevrouw Covens Bulder wordt op vrijdag 28 oktober 2005 om 14.00 uur door Burgemeester Mulder op het stadhuis in het zonnetje gezet. Zij ontvangt als blijk van waardering een cadeaubon.

Alle ingediende werken worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl