Koga-Miyata


dinsdag 25 oktober 2005 THEO BOS WINT SPRINTCUP TIJDENS SPANNENDE ZESDAAGSE AMSTERDAM. De Zesdaage van Amsterdam zal de historie ingaan als 'spannend tot het einde'.

Na vijf drukbezochte dagen vol prachtige baanmomenten lag de strijd tijdens de slotavond nog goeddeels open. Het publiek genoot.

Pas in de slotsprint van de koppelkoers, op slotdag zaterdag, wist de combinatie Risi-Betchart de totaalwinst te pakken, nog voor het Nederlandse duo Stam-Slippens, de winnaars van vorig jaar. Beide koppels hadden pas acht minuten voor het einde de ronde achterstand op het leidende koppel Gilmore-Keisse goedgemaakt.

Tijdens de slotavond van de Koga-Miyata Sprint Cup was het wederom Theo Bos die alles en iedereen wist te verslaan. Wat sterke concurrenten als Berry Forde en René Wolf ook hadden geprobeerd, reeds na vijf dagen was duidelijk dat de Bos niet meer was in te halen. Desalniettemin rondde Theo ook de zaterdagavond af met winst in zowel de kwalificatie als de finale, en dat met de snelste rondetijd (10.60 seconden).

Ook tijdens de Keirin was er uiteindelijk Nederlands succes. In de beslissende slotavond pakte Teun Mulder, regerend wereldkampioen op zijn Koga de Dasia Keirin Cup, voor grote concurrent Tim Veldt, die eveneens in zeer goede vorm verkeert.

Het trio Tim Veldt, Teun Mulder en Theo Bos vormt overigens al geruime tijd een ijzersterke, Nederlandse combinatie op het officiële onderdeel Teamsprint, verreden tijdens internationale topwedstrijden.

De volgende Nederlandse Zesdaage is die in Rotterdam Ahoy, van 5 tot en met 10 januari 2006. Voor informatie en kaarten: www.zesdaagserotterdam.nl Komt u ook een avond genieten?