Martin Sieghart chef dirigent nieuw Europees Kamerorkest

Spirit of europe

Spirit of Europe: Eerste officieel optreden in Europees Parlement Straatsburg

Amsterdam, 22 september 2005. - De Oostenrijkse dirigent Martin Sieghart, in Nederland bekend als chef-dirigent van het Gelders Orkest, is benoemd tot chef-dirigent van een nieuw internationaal kamerorkest: Spirit of Europe. Het orkest bestaat uit top-musici, veelal sectie-aanvoerders, van vooraanstaande orkesten uit Tsjechië, Slovakije, Slovenië, Hongarije, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Ook drie Nederlandse musici maken deel uit van het orkest: de violiste Sonja van Beek, die concertmeester van het nieuwe orkest wordt, cellist Frederik Meinders en violist Alexei Pevzner.
Op 25 oktober 2005 zal Spirit of Europe een eerste officieel concert geven in het Europese Parlement te Straatsburg.

De Oostenrijkse overheid ziet voor Spirit of Europe een belangrijke bindende rol weggelegd als symbool van Europese eenwording. Het orkest gaat jaarlijks een aantal optredens in verschillende Europese lidstaten verzorgen. Daarnaast zal het een maal per jaar een tournee maken naar het Nabije Oosten, in het bijzonder naar landen met een Islamitische cultuur. Deze jaarlijkse tournee maakt deel uit van van het 'Dialogue of the Cultures' programme, eveneens een Oostenrijks initiatief .

De recent benoemde chef dirigent Martin Sieghart maakt sinds 1990 een internationale carrière als dirigent door. Hij is een geregeld gastdirigent bij vooraanstaande Engelse, Japanse en Duitse orkesten. Sieghart dirigeerde onlangs in het Concertgebouw te Amsterdam een concertante uitvoering van Cosi fan tutte en een Bruckner programma met het Gelders Orkest.
Spirit of Europe heeft in 2005 een aantal inspeelconcerten in Oostenrijk verzorgd en speelt op 1 oktober op het Carthago Festival in Tunis.

In het Comité van Aanbeveling van Spirit of Europe heeft een indrukwekkende aantal prominenten zitting, onder wie de Oostenrijkse Bondskanselier Wolfgang Schüssel en de EU-afgevaardigden van vrijwel alle Europese landen. Siemens en de Deutsche Bank behoren tot de structurele sponsors van Spirit of Europe. www.spirit-of-europe.com

---
Voor meer inlichtingen aan redacties: Ms Doris Buchmann, For more press information, please contact: Ms Doris Buchmann, Kulturbezirk 2, A-3109 St. Pölten, Austria, T.
+43(0) 699 10050170, Email: management@spirit-of-europe.com. www.spirit-of-europe.com; www.martin-sieghart@at.