Ingezonden persbericht


Jet Stream en Vivesta bouwen Digitale Kanalen AVRO

De AVRO heeft twee nieuwe digitale kanalen gelanceerd. Het eerste kanaal is gericht op kunst en het andere op natuur. De kanalen zijn zowel via digitale televisie als via Internet te ontvangen. De digitale uitzendstraat hiervoor is door Jet Stream en Vivesta ingericht.

De ontwikkelingen in omroep-land gaan snel. Enerzijds door technische ontwikkelingen, anderzijds door veranderende visies op het Publieke Omroep bestel. De AVRO reageert pro-actief op deze ontwikkelingen met de lancering van meerdere kanalen die zowel via digitale televisie (DTV) als via Internet (IPTV) te bekijken zijn.

AVRO leden die abonnee zijn van Casema kunnen de kanalen binnenkort via de digitale ontvanger bekijken. De internet zenders (www.avrodierennatuurtv.nl) en (
www.avromuseumtv.nl) zijn voor iedereen met een breedband ADSL of Kabel internet abonnement te ontvangen en bieden zowel programma's via een lineair TV-kanaal als Video On Demand (VOD).

De AVRO schakelde Vivesta en Jet Stream in voor de technische realisatie van de nieuwe zenders. Beide bedrijven werken nauw samen op gebied van de ontwikkeling en inrichting van digitale broadcast management en distributie systemen voor TV, web, narrowcasting en mobiel in zowel de broadcast, telecom, publishing, B2B en non- profit sectoren.

Uniek van de digitale uitzendstraat van de AVRO is dat zowel de kunst en natuur redacties in 1 werkproces alle kanalen kunnen beheren, en volledige vrijheid hebben in de keuze wanneer welke titels op welke kanalen worden uitgezonden, op TV of Internet (en mobiele telefoon), zowel lineair als 'on demand'.

De basis voor het digitale werkproces is Vivesta's MediaFlow, dat de AVRO redacties in staat stelt vanaf elke werkplek de uitzendingen, de kanalen en de websites te beheren, in een gebruiksvriendelijke, web-based omgeving.

Een editor plaatst een nieuwe titel en voert de beschrijvende informatie in. De redactie zoekt vervolgens in het video archief naar titels en stelt uitzendingen en archieven samen voor DTV, IPTV en VOD. De programma's voor de lineaire kanalen worden vervolgens klaargezet voor uitzending en de video on-demand programma's worden door Jet Stream's encoders automatisch omgezet naar Internet (en mobiele) formaten en gepubliceerd op de XL2 streaming servers. Vervolgens worden de titels, metadata en links automatisch aan de websites toegevoegd.

Naast gebruiksgemak, lage investeringskosten, korte doorlooptijd en de grote efficiëntie slag is de volledige infrastructurele onafhankelijkheid voor de AVRO ook een doorslaggevend argument geweest om voor deze oplossing te kiezen.

http://www.avrodierennatuurtv.nl
http://www.avromuseumtv.nl
http://www.vivesta.nl
http://www.jet-stream.nl