Ingezonden persbericht


Persbericht

Dordrecht, 24 oktober 2005

Importantia introduceert NBV als eerste op Mobipocket tijdens Bijbel-tiendaagse

Nieuwe Bijbelvertaling nu ook voor mobiele apparaten

Dordrecht - De Nieuwe Bijbelvertaling is met ingang van 25 oktober ook beschikbaar voor PDA's, handheldcomputers en smartphones. Daarmee gaat een grote wens van veel handheldgebruikers in vervulling. Tot nu toe was de NBV nog niet voor zakcomputers beschikbaar. Uitgeverij Importantia Publishing lanceert de NBV als eerste op mobipocket, hét readerprogramma van de toekomst voor handheld-pc's en smartphones.

Voor het lezen van boeken en tekstdocumenten op een zakcomputer is zogenaamde readersoftware nodig. Veel mensen kennen Acrobat Reader voor de pc. Voor de zakcomputer wordt de NBV uitgebracht in het zogenaamde Mobipocket-formaat. "Groot voordeel van deze readersoftware is dat het op heel veel besturingssystemen werkt en daarmee op heel veel verschillende zakcomputers en mobiele telefoons", stelt Peter van der Schelde van uitgeverij Importantia Publishing.

De gratis mobipocketreader draait zowel op PDA's met PalmOS, als Microsoft pocket-pc of SymbianOs. Daardoor is de NBV op bijna alle zakcomputers te lezen. Van der Schelde: "Wij verwachten dat Mobipocket de readersoftware van de toekomst is. In het Engels zijn er nu al meer dan 25.000 titels beschikbaar. Met de NBV zijn we een van de eerste Nederlandse uitgevers." Bewust introduceert Importantia eerst de Nieuwe Bijbelvertaling op Mobipocket. "Er zullen nog ruim 200 Nederlandstalige titels volgen voor de christelijke markt. Iedere bijbelverwijzing in deze titels wordt zo opgenomen dat de Nieuwe Bijbelvertaling direct te raadplegen is. Hierdoor wordt de Nieuwe Bijbelvertaling ook op dit punt de standaard", aldus Van der Schelde.

De prijs van de NBV voor de handheld wordt ¤ 29,50. Tijdens de Bijbel-tiendaagse (van 22 oktober tot 1 november) geldt een aantrekkelijke introductiekorting voor de portable NBV. Meer informatie over de NBV voor zakcomputers en over Mobipocket is te vinden op www.importantia.com.