Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-680       |
|                                            |Arnhem|24 oktober 2005|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITENOVERZICHT IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 25 oktober 2005

. Gedeputeerde Hans Esmeijer woont het cultuurdebat 'Nieuwe cultuurpodia, geen kunst?' bij. Dit debat wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van LUX (20.00 - 23.00 uur; Adres: LUX, Mariënburg 39 in Nijmegen).

Woensdag 26 oktober 2005

. De Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, brengt korte bezoeken aan de gemeenten Rijnwaarden en Doesburg. Van Rijnwaarden naar Doesburg gaat hij per boot. In Doesburg plant de commissaris met kinderen van enkele basisscholen de eerste boom in het kader van de Boomfeestdag. (09.00 - 12.00 uur; Adres: Gemeentehuis Rijnwaarden, Markt 5 in Lobith. Locatie boomfeestdag: Blekerkade, Doesburg. Eerste boom wordt rond 11.00 uur geplant).

Donderdag 27 oktober 2005

. De Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, brengt een werkbezoek aan de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Daarbij maakt hij nader kennis met directie van de KVK, vertegenwoordigers van Midden en Kleinbedrijf en vertegenwoordigers van de verschillende werkgeversorganisaties. Ook wordt het eerste exemplaar van de Bedrijven en Regiogids 2006-2007 aan hem overhandigd (15.30 - 16.30 uur; Adres: Ondernemershuis, Kronenburgsingel 525 in Arnhem).
. De Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, opent de nieuwe kantoren van Food Valley in Wageningen (17.30 uur; Adres: AgroBusiness Park 10, Wageningen).
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij de start van de schone voertuigentocht. Met dit initiatief wil Gelderse Milieu Federatie aandacht vragen voor de verschillende mogelijkheden om schoon te rijden. Aan de tocht nemen naast hybride voertuigen (rijden op electriciteit en benzine), voertuigen deel die rijden op aardgas, bio-ethanol of elektriciteit. Vertrekpunt is het stadhuis in Apeldoorn. Rond 15.30 uur komt de stoet in Nijmegen aan. Er is een tussenstop in Arnhem (10.00 - 15.30 uur; Adres: gemeentehuis Apeldoorn, Marktplein 1, Apeldoorn. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Gelderse Milieu Federatie tel. (026) 351 50 69.

Vrijdag 28 oktober 2005

. De Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, brengt een werkbezoek aan Radio en TV Gelderland (16.30 - 17.30 uur; Adres: Omroep Gelderland, Rosendaalseweg 704, Arnhem).
. Op het Achterhoek Gala 2005 in Doetinchem zijn de Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, en verschillende gedeputeerden aanwezig. Tijdens het gala wordt de Achterhoek Promotie-prijs uitgereikt. Deze prijs wordt om het andere jaar toegekend aan een persoon of instelling die door een uitzonderlijke prestatie de Achterhoek ook buiten de eigen regio positief voor het voetlicht heeft gebracht. Gedeputeerde Aalderink maakt deel uit van de jury, die wordt voorgezeten door staatssecretaris Ross. Zij reikt de prijs ook uit (Aanvang: 20.00 uur; Adres: Schouwburg Amphion, Schouwburgplein 1, Doetinchem).
. Gedeputeerde Theo Peters spreekt op het congres "Uitzonderlijk Mooi" over de provinciale beleidsnota Belvoir. Dit werkcongres is de start van de nieuwe cultuurhistorische beleidsperiode van de provincie. Uitgenodigd zijn wethouders, beleidsambtenaren en vertegenwoordigers van organisaties en instellingen, die direct betrokken zijn bij het Gelders cultuurhistorisch beleid. Tijdens het congres vindt ook de onthulling plaats van een cultuurfonds voor monumenten. Daarin werken Prins Bernhard Cultuurfonds, het National Restauratiefonds en de provincie Gelderland samen (Aanvang 9.15 uur tot 13.15 uur in het voormalige zendgebouw van Radio Kootwijk aan de Radioweg in Radio Kootwijk).

Zaterdag 29 oktober 2005

. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman opent samen met de Tielse wethouder Anker de Tiel Oostmarkt. De markt is bedoeld om bewoners van Tiel Oost te stimuleren ideeën in te dienen om de leefbaarheid en het gemeenschapsgevoel in de wijk te vergroten. (12.30 - 16.30 uur; Adres: Tielse Kleindierenvereniging, Meeuwstraat, Tiel).

Maandag 31 oktober 2005

. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt het uitvoeringsprogramma Beekbergerpoort in ontvangst tijdens de informatieavond over deze ecologische poort voor belanghebbenden in het gebied (20.00 - 22.00 uur; Adres: Het Dorpshuis in Voorst).


. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij de feestelijke start van De Djopper. Dit is een initiatief in het kader van het Europese project Woon-Werkverkeer. Dit project wil met slimme initiatieven het woon-werkverkeer van en naar bedrijventerreinen en ziekenhuizen terugdringen. De Djopper rijdt dagelijks een aantal werknemers van het bedrijf Deli XL in Ede van en naar hun werk (17.00 - 18.00 uur; Adres: Deli XL, Frankeneng 18, Ede).
. Bij de informatieavond over de regiotaxi Achterhoek is gedeputeerde Marijke van Haaren aanwezig (19.00 - 21.00 uur; Adres: Regiogebouw Achterhoek, Gezellenlaan 10, Doetinchem).

Dinsdag 1 november 2005

. Gedeputeerde Hans Esmeijer houdt een voordracht over het belang van zinvolle dagbesteding voor mensen met psychische problemen. Hij doet dit tijdens een bijeenkomst waarop ook de eerste resultaten van het project 'Hoofdzaak' van de stichting Rader worden gepresenteerd. Dit project wil (ver)nieuwende dagbestedingsinitiatieven voor deze groep mensen ontwikkelen (13.30 - 16.00 uur; Adres: Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem).

Woensdag 2 november 2005

. Gedeputeerde Hans Esmeijer neemt het boek 'Gelderland, literaire reis langs het water' in ontvangst. In deze uitgave van Stichting Achterland staat een verzameling teksten die bekende en minder bekende auteurs hebben geschreven over de Gelders wateren (15.00 uur; Adres: Résidence Roosendaal, Beekhuizenseweg 1, Roosendaal).

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: tel. (026) 359 94 46



Provincie Gelderland