Opsporing Verzocht

Maandag 24 oktober 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.

Dinsdag 25 oktober 2005, rond 20.25 uur, in de uitzending: Vermiste man in Oosterhout
Pinpasfraude in Purmerend
Gestolen pinpas op Texel
Serie straatroven en poging doodslag in Amsterdam Serie verkrachting(en) en aanrandingen in Hoorn en omgeving Legervoertuigen onklaar gemaakt in Stroe

Hoorn en omgeving: Serie verkrachtingen en aanrandingen

Texel: Geldopname met gestolen pinpas

Sinds de zomer van 2004 valt een man hoogbejaarde vrouwen uit Westfriesland lastig. Dat varieert van het begluren tot het aanranden en verkrachten van de vrouwen. Er worden nu in totaal 9 zaken onderzocht, waarvan de meeste slachtoffers in de 80 zijn, of ouder. De politie heeft voornamelijk meldingen van de maanden juli/augustus 2004 en juli/augustus 2005, meestal uit Berkhout en Wognum. Maar ook zijn er enkele meldingen buiten deze periodes en uit andere plaatsen.

Woensdag 3 augustus is er ingebroken in een auto aan de Vang in Oudeschild. Uit de auto is een polstasje weggenomen met daarin een pinpas, waarmee later, om 18.33 uur, bij de Rabobank aan het Julianaplein in Den Helder is gepind. In het polstasje zaten verder een rijbewijs, paspoort en de pincode.

Oosterhout: Vermissing John Heijboer Amsterdam: Straatroven en poging doodslag Sinds dinsdagochtend 23 augustus wordt de 43-jarige John Heijboer vermist. Oorspronkelijk komt deze vader van 2 nog jonge kinderen uit Zeeland, maar vanaf begin deze zomer verbleef hij tijdelijk in het Brabantse Oosterhout. De politie vreest voor zijn leven.

Donderdagavond 29 september probeert een ongeveer 40-jarige man in Amsterdam-Zuid in korte tijd 3 vrouwen te beroven. Bij de eerste vrouw maakt hij een handtas met daarin een portemonnee buit, terwijl de 2e vrouw hem juist met haar tas weg mept. Bij een 3e vrouw probeert hij niet eens haar handtas af te pakken, maar steekt haar meteen in haar borst en rug. De vrouw overleeft ternauwernood. Stroe: Onklaar gemaakte legervoertuigen Purmerend: Pinpasfraude Zondag 2 oktober blijkt dat, op de volledig omheinde Koot/Mulder Kazerne in Stroe, van 433 legervoertuigen in totaal 1661 banden zijn lek gestoken. Het zijn niet zomaar autobanden en de schade is meer dan 800.000 Euro. Een actiegroep, genaamd RAMA (Radicale Anti Militairistische Actie), heeft een persbericht naar het ANP gestuurd, waarin ze de verantwoordelijkheid opeist voor hun daad. b133e4.jpg

Tussen maandag 4 en donderdag 7 juli 2005 werden van bankrekeningen van mensen uit Delft en Purmerend grote geldbedragen afgeschreven. Al dit geld werd gestort op de bankrekening van een 15-jarige jongen. Via diverse pintransacties werd het geld vervolgens weer afgeschreven. De geldopnames werden gedaan bij banken in Almere, Amsterdam en Bussum. Eén van de geldopnames vond plaats op dinsdag 5 juli bij de ABN/Amro Bank op de Brediusweg in Bussum, door een donkergetinte man met dreadlocks en een opvallende bril.

b133f4.jpg