NOVA

25 oktober 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Gouden Kalf.com
Een groep tegenstanders van dierproeven nomineert iedere maand een persoon die dieren gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Naar Brits voorbeeld worden onderzoekers publiekelijk aan de schandpaal genageld, met alle gevolgen van dien. In Den Haag diende vandaag een kort geding van onderzoekster Martje Fentener van Vlissingen tegen Arnoud Koenen van GoudenKalf.com. Beiden debatteren in de studio.

Actie voor Pakistan
Morgenavond is er een speciale tv-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. De voorbereidingen zijn in volle gang. De uitzending, van de samenwerkende hulporganisaties en de publieke omroep, staat in het teken van een benefiet-wedstrijd tussen het Nederlands hockeyelftal en een 'wereldelftal'.

Kill, Kill, Kill
Amerikaanse troepen maken zich in Irak op grote schaal schuldig aan oorlogsmisdaden. Dat zegt Jimmy Massey. Deze Amerikaanse marinier heeft naar eigen zeggen meer dan dertig onschuldige burgers gedood. Hij schreef een boek over zijn ervaringen: 'Kill, Kill, Kill'. Het boek is voorlopig alleen in Frankrijk uitgegeven, in de VS durft geen uitgever het aan. NOVA sprak met Jimmy Massey.

Presentatie: Jeroen Pauw

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.