Ingezonden persbericht


BMC Software biedt met Service Oriented Resource Management controle over gevirtualiseerde omgeving

Amsterdam, 25 oktober 2005 - BMC Software, Inc. , vooraanstaand leverancier op het gebied van enterprise management oplossingen, maakt vandaag de introductie bekend van Service Oriented Resource Management (SORM), waaronder de nieuwe BMC® Virtualizer Suite en een nieuwe versie van BMC Performance Assurance voor Virtual Servers. De SORM-oplossingen zijn al gedeeltelijk geïntegreerd met de andere producten van BMC Software en deze integratie zal op termijn voor de hele productserie gelden. Met deze introductie wordt compleet beheer vanaf het mainframe mogelijk van alle IT-processen in alle geledingen van een systeem. Met de SORM-oplossingen van BMC Software komt een flexibele en betrouwbare IT-infrastructuur tot stand waarbinnen automatisch wordt voorzien in aanvullende server- en softwareresources op basis van real-time behoeften. Met SORM krijgen bedrijven complete controle over de meest recente virtualiserings- en servertechnologieën, met als resultaat verhoogde beschikbaarheid van de diensten die een organisatie aanbiedt, terugdringing van de infrastructurele kosten en de mogelijkheid real-time te reageren op veranderende bedrijfsbehoeften.

De aankondiging van vandaag omvat:

* BMC Virtualizer Suite, een nieuwe oplossing voor automatische coördinatie van on-demand toewijzing van resources, bestaande uit BMC Virtualizer High Availability en BMC Virtualizer Capacity on Demand.
* Uitbreidingen voor BMC Performance Assurance voor Virtual Servers, in de nieuwe versie het eerste werkelijk complete systeem voor prognostische modellering van de gevirtualiseerde serveromgeving.
* Integratie van BMC Virtualizer met het bestaande BMC Performance Manager en de BMC Performance Assurance oplossingen.
* Integratie van BMC Virtualizer met BMC Configuration Management and Discovery producten voor synchronisatie van systeemresources met betrekking tot software-updates en processen van Change Management. "SORM maakt het mogelijk op basis van de laatste virtualiseringstechnieken en modernste hardware-architecturen zo snel mogelijk en tegen de laagst mogelijke kosten een werkelijke vorm van IT-flexibiliteit te realiseren, zonder last te hebben van de risico's die normaal gesproken met deze technologieën zijn verbonden," zegt Mary Smars, vice president en general manager distributed systems management bij BMC Software.

"Met de combinatie van BMC Performance Assurance, BMC Performance Manager en BMC Service Management kunnen systeemresources dynamisch worden ingezet waar ze op dat moment vanuit zakelijk perspectief het meest nodig. Want dat is waar het ons om begonnen is - reductie van risico en Business Service Management in de ware zin van het woord."

Om de SORM-strategie effectief in de markt te zetten, werkt BMC Software samen met diverse partners, waaronder Microsoft. "Als het gaat om het realiseren van de belofte van dynamische, zelfregulerende systemen, hebben Microsoft and BMC een gemeenschappelijk doel. En met de Service Oriented Resource Management systemen van BMC en Virtual Server 2005 van Microsoft begint die belofte ingelost te worden," aldus Zane Adam, director marketing van de Windows Server Division bij Microsoft.

SORM als instrument voor Business Service Management Strategie

De BSM-strategie (Business Service Management) van BMC Software is erop gericht organisaties in staat te stellen de grenzen van traditioneel IT-beheer te doorbreken om op die manier te komen tot optimalisering van de bedrijfskritieke diensten vanuit zakelijk perspectief. Door toevoeging van het element van bedrijfsrelevantie bij automatisering van resourcebeheer komt de prioriteit te liggen bij die systemen die van wezenlijk belang zijn voor het zakelijk functioneren van een organisatie. De SORM-oplossingen van BMC veroordelen de klant niet tot een vooraf vaststaand raamwerk van implementatie, maar bieden nu juist de vrijheid het traject te beginnen met het product dat voorziet in de meest directe behoeften, bijvoorbeeld BMC Virtualizer, om daar vervolgens in een proces van organische ontwikkeling op aan te sluiten met andere SORM-producten.

BMC Virtualizer Suite is een pakket voor consolidatie en kostenoptimalisering van datacentra dat bijdraagt tot significante verbetering van de beschikbaarheid van applicaties en services. De BMC Virtualizer oplossingen maken het mogelijk resources te coördineren en op elkaar af te stemmen volgens vastgelegde beleidsregels en beschikbaarheid van capaciteit te reguleren in een netwerk van geclusterde systeemservers of stand-alone applicatieservers. In tegenstelling tot de meeste producten voor failover-automatisering, die uitgaan van één vaste backupserver per productieserver of -cluster, zorgt BMC Virtualizer automatisch voor de benodigde fysieke dan wel virtuele server-resources op basis van de op dat moment bestaande behoeften. Hierbij kunnen die resources gemeenschappelijk worden ingezet voor meerdere applicaties. Deze gemeenschappelijke resource-pools kunnen vervolgens voor failover-toepassingen worden gebruikt, maar dienen ook als leveranciers van extra capaciteit op het moment dat daar behoefte aan is. De eerste producten in deze nieuwe lijn, BMC Virtualizer for High Availability en BMC Virtualizer for Capacity on Demand, zijn met onmiddellijke ingang verkrijgbaar.

BMC Virtualizer for High Availability maakt een einde aan de noodzaak van 1 op 1 beschikbaarheid van failover-servers door een kleinere groep van gemeenschappelijk inzetbare servers te gebruiken voor failover-processen, die daardoor volledig automatisch kunnen verlopen en waarbij applicatieservers in geval van problemen binnen vijf minuten hersteld zijn. BMC Virtualizer for Capacity on Demand bevat de volledige functionaliteit van het High Availability product en zorgt bovendien bij gebruik van serverclusters voor verbeterde beschikbaarheid en optimaal presteren van services door virtualisering van het datacentrum en automatische coördinatie van applicaties, servers, netwerken en opslagcapaciteit.

De Performance Assurance®-systemen van BMC Software bieden complete functionaliteit voor analyse en prognose die nodig is voor optimalisering van het proces van aanschaf en implementatie van systeemresources. BMC Performance Assurance for Virtual Servers beschikt bovendien over nieuwe prognosefuncties die laten zien hoe essentiële applicaties gaan presteren gedurende en na voltooiing van het overgangstraject van een fysieke naar een gevirtualiseerde omgeving. Ook als de fasen van planning en implementatie zijn afgerond, blijft het systeem zorgen voor voortgezette prestatie-optimalisering van Virtual Server omgevingen zoals die te realiseren zijn met producten van VMware, Microsoft en XEN.

Met de BMC Performance Assurance oplossingen en BMC Virtualizer wordt het mogelijk op basis van vaste protocols exact de juiste capaciteit in te zetten op de juiste plaats, exact op het moment dat die capaciteit daar nodig is. Systeemresources worden automatisch en dynamisch gedirigeerd naar de applicaties en processen die daar behoefte aan hebben, waardoor het systeem als geheel ook onder piekbelasting adequaat blijft functioneren, zonder dat nieuwe hardware aangeschaft en geïnstalleerd hoeft te worden. Dat betekent dus dat alleen betaald wordt voor de capaciteit die werkelijk nodig is. Dankzij de exclusieve methodiek van BMC Software is het bovendien mogelijk resourcebehoeften te testen en een aantal implementatiescenario's in simulatie te doorlopen voordat tot feitelijke implementatie wordt overgegaan. In combinatie met BMC Performance Manager for Virtual Servers, een systeem voor detectie van virtuele machines die vervolgens automatisch aan de bijbehorende VMware ESX/GSX-servers en/of Vmware-groepen worden gekoppeld, ontstaat op die manier een complete, permanente oplossing voor monitoring, beheer en optimalisering van systeemprestaties.

Configuration Management en IT Discovery van BMC Software

Op basis van processen uit BMC Virtualizer zorgen BMC Software Configuration Management (voorheen Marimba Server Management van BMC Software) en BMC Software IT Discovery voor detectie, regulering en beheer van specifieke serverconfiguraties. BMC Topology Discovery detecteert gevirtualiseerde omgevingen die vervolgens worden geregistreerd in de BMC Atrium CMDB (Configuration Management Database), terwijl BMC Software Configuration Management voorziet in geautomatiseerd, 'closed loop' configuratiebeheer van de omgevingen en de servers waar ze deel van uitmaken. De BMC Atrium CMDB fungeert als een open, gemeenschappelijk data-archief volgens een model van shared services, met eenduidige gebruikers- en rapportage-interfaces voor een versneld traject in de richting van volwaardig Business Service Management. Gevirtualiseerde omgevingen zijn per definitie dynamisch, en dat wil zeggen dat 'virtuele-omgevingsbewuste' tools voor configuratiebeheer en configuratiedetectie nodig zijn om de CMDB up-to-date te houden en de zekerheid te bieden dat alle activiteiten op het gebied van servicebeheer gebaseerd blijven op de meest recente configuratiegegevens.

Meer informatie en een aantal praktijkvoorbeelden van succesvol gebruik van BMC Virtualizer en andere Service Oriented Resource Management-systemen van BMC Software vindt u op http://www.bmc.com/capacitymanagement.

BMC Software

BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2005 realiseerde de firma een omzet van meer dan 1,46 miljard dollar. Meer informatie over BMC Software vindt u op www.bmc.com.

###

BMC Software, de BMC Software logo's en alle namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere geregistreerde of niet-geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2005, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 B.V.

Gerhilde Ammerlaan

Tel: 020-5304349

E-mail: Gerhilde.Ammerlaan@text100.nl