Ingezonden persbericht

Eten & drinken volgens de Nieuwe Tuttigheid

AMSTERDAM, 20051025 -- Terug naar Tuttigheid is het thema van dit najaar. Niet alleen in mode en interieur, maar ook in de culinaire wereld is de invloed hiervan nadrukkelijk aanwezig. Typisch Hollandse gerechten als zuurkoolstamppot en boerenkool zijn weer hot. Trendwatchers noemen het "een hang naar gezelligheid". Van spruitjesgeur tot Delfts blauw en Boerenbond servies, het mag allemaal weer.


Toch is deze huiselijke tuttigheid niet letterlijk terug naar tuttigheid. In de keuken van 'Out at Home' - home cooking & catering wordt een moderne vertaling gemaakt van de Hollandse pot. "De combinaties zijn tegendraads waardoor klassieke gerechten met een twist ontstaan" aldus Sandra Pilkes, oprichtster van het cateringbedrijf. "Want het moet wèl bij deze tijd passen." Deze ouderwetse gezelligheid in een nieuw jasje geeft vooral een behaaglijke gevoel. Door de huiselijke tuttigheid wordt het knusser en gezelliger aan tafel. Voor een avondje uit blijf je deze winter dus gewoon thuis.

Geen zin om zelf in de keuken te staan? 'Out at home' kookt bij je thuis. Alles wordt verzorgd: jouw persoonlijke kok doet de boodschappen en bereidt de gerechten in je eigen keuken. Dit kan variëren van een eenvoudig hapje tot een compleet 5-gangen diner. Zo kun je zelf de avond ontspannen met je gasten doorbrengen.

High Tea
Wie houdt van klassieke elegantie, zit deze winter helemaal goed. De Engelse look van de traditionele High Tea sluit goed aan bij het huiselijke plaatje. Vrouwen van nu gaan weer voor romantiek, decoratie en vrouwelijkheid. Out at Home verzorgd een zeer exclusieve High Tea bij je thuis met veel romantische details maar, met een hippe twist. Verschillende soorten thee, van lichte tot zwaardere melange worden geschonken uit een origineel Engels servies. Daarnaast wordt een selectie van moderne en traditionele lekkernijen op etagères gepresenteerd. In overleg kan ook de aankleding van de locatie - zoals kandelaars en een stijlvol tafeldecor met bloemen worden verzorgd.

Met dit home cooking & catering concept voegt 'Out at Home' een geheel nieuwe dimensie toe aan een etentje thuis met vrienden. Juist hierin zoekt men de zo gewenste huiselijke gezelligheid en geborgenheid. Out at Home vult precies het gat tussen een druk en vaak prijzig restaurant bezoeken en zelf boodschappen doen en in de keuken staan.

Wie het gemak van 'Out at Home' zelf wil ervaren, kan voor meer informatie terecht op www.outathome.nl.

P.S. Hoewel het werkgebied van Out at Home tot ver buiten Amsterdam reikt, ligt het hart van de onderneming op De Eilanden. Het Stadsdeel Zeeburg scoort zeer laag in de verscheidenheid aan eetgelegenheden, zo publiceerde de Dienst Onderzoek en Statistiek van de Gemeente Amsterdam in maart van dit jaar. De verwachting is dat ook bewoners van Zeeburg en IJburg het initiatief van Out at Home goed zullen ontvangen.




Ingezonden persbericht