Ingezonden persbericht


MAXTOR KOMT MET 500-GB HARDDISKS
VOOR ZAKELIJKE, CONSUMENTEN- EN DESKTOPMARKT

Maxtor, vooraanstaand fabrikant van harddisks en opslagproducten voor bedrijven en consumenten, start dit najaar met de uitlevering van zijn nieuwe-generatie SATA II en ATA/133 MaXLine® (voor zakelijk gebruik), QuickView® (voor consumenten­elektronica, zoals videorecorders) en DiamondMax® (desktop) harddisks met opslagvolumes tot 500 GB. Elk type disk heeft zijn eigen kernplatform, specifieke technologieën en design, en is geoptimaliseerd met waardevermeerderende functionaliteit voor zijn doelmarkt. Gebruikers en merkfabrikanten ontwikkelen voortdurend nieuwe toepassingsgebieden voor hoge-capaciteits diskdrives, verklaart Dave Reinsel, hoofd Storage Research van onderzoeksbureau IDC. De nieuwe 500-GB harddisk van Maxtor illustreert het voortdurende streven van de onderneming naar levering van geavanceerde, marktspecifieke opslagproducten en -technologieën, in antwoord op nieuwe ontwikkelingen in zowel bestaande als nieuwe markten. De nieuwe 7200-RPM MaXLine Pro 500, QuickView 500 en DiamondMax 11 drives bieden tot een halve terabyte opslagcapaciteit en een 16-MB buffer, en zijn beschikbaar met 3-Gb SATA II-voorzieningen als Native Command Queuing (slimme opdrachtafhandeling), staggered spin-up (gefaseerd optoeren), hot-plug-aansluiting en asynchroon signaalherstel.

Voor de enterprise-omgeving:
MaXLine Pro 500
De MaXLine Pro 500 is speciaal ontwikkeld voor toepassing in multi-drive omgevingen en storage-arrays en bevat tal van nieuwe geavanceerde functies en technologieën om systeemontwerpers, integrators en IT-beheerders te helpen bij het bouwen en onderhouden van hun opslagsystemen. De functies maximaliseren de performance en verbeteren de data-integriteit en het gebruiksgemak ten behoeve van referentie-opslag, databescherming en kosten-kritische bedrijfsapplicaties. De MaXLine Pro 500 disks hebben Maxtor s zware testprogramma s doorlopen en voldoen aan de norm van gemiddeld 1 miljoen uur storingsvrije werking bij een middelzware I/O-belasting.

De Maxtor MaXLine Pro 500-drives bieden onder meer het volgende: Ø Rotational Vibration Compensation - maakt de drive bestand tegen hogere rotatietrillingen (25 rads/sec2) van aangrenzende drives, wat performance-terugloop als gevolg van excessieve vibraties in multidrive-omgevingen tegengaat. Ø Accelerated Error Recovery voert opdrachten binnen 15 microseconden uit, zonder aantasting van de data-integriteit, wat de drive ideaal maakt voor RAID-toepassingen. Ø Expanded Drive Self Test - doorloopt een reeks tests om false failures (onjuiste foutmeldingen) uit te bannen en goede drives te valideren.

Dankzij interoperabiliteit tussen Serial Attached SCSI (SAS) en SATA vormen de MaXLine-producten de ideale aanvulling op Maxtor® Atlas® SAS-drives, zodat zakelijke gebruikers keuze hebben uit een ongekend breed scala capaciteits- en performance-opties voor invulling van hun opslagbehoeften. Met de SAS-interface kunnen SAS- en SATA disks in dezelfde behuizing worden geïnstalleerd, zodat klanten high-performance Atlas-drives kunnen combineren met high-capacity MaXLine SATA-drives, in antwoord op een brede verscheidenheid aan prijs-, prestatie- en capaciteitseisen.

Voor toepassingen in consumentenelektronica:
Maxtor QuickView 500
De Maxtor QuickView-harddisks zijn geoptimaliseerd voor gebruik in geavanceerde multi-stream digitale videorecorders, settop-kastjes en hybride DVD/HDD-apparatuur. Ze combineren hoge prestaties met geavanceerde functionaliteit, wat resulteert in robuuste, toonaangevende opslagoplossingen voor inbouw door merkfabrikanten en hun partners. De nieuwe Maxtor QuickView 400-GB en 500-GB schijven sluiten aan op de bestaande 300-GB serie en bieden met hun prestaties, gebruiksvriendelijkheid en ruime keuze aan audiovisuele opties systeemfabrikanten de mogelijkheid om de consument een optimale digitale gebruikservaring te bieden. De QuickView harddisks zijn door Maxtor onderworpen aan zware duur- en betrouwbaarheidstests in extreme bedrijfsomgevingen.

De QuickView-drives bieden onder meer het volgende: Ø Hoogste opslagcapaciteit tot 500 uur beeldopslag in standaardresolutie en 89 uur hoge-definitiebeelden (500 GB). Ø Nieuwste ATA 7 Streaming Commands - krachtig beheer van multi-videostreams en hogere audiovisuele prestaties voor optimale kijkervaring.

De Maxtor QuickView harddisks bieden de best geïntegreerde technologie voor audioservers en digitale videorecorders, verklaart Bernie Sepaniak, president van Escient, een vooraanstaand leverancier van digitale entertainmentproducten. Door innovatieve oplossingen als de FireBall E2-400 uit te rusten met een Maxtor QuickView hoge-capaciteitsdrive, kunnen we onze gebruikers grensverleggende performance, betrouwbaarheid en presentatiekwaliteit bieden. We zijn in 2003 gaan samenwerken met Maxtor en beschouwen de onderneming inmiddels als een van onze meest waardevolle businesspartners. We zijn trots en verheugd dat Escient onze hoge-capaciteitsdrives gaat inbouwen in zijn nieuwe-generatie producten, vertelde Gary Gentry, vice-president Marketing van Maxtor. Met Maxtor s leiderschap, de kracht van onze MaxLabs® integratieservices en de innoverende slagkracht van Escient kunnen we samen daadwerkelijke meerwaarde en grensverleggende kwaliteit bieden.

Voor de desktop:
DiamondMax 11
Met capaciteitsniveaus van 400 en 500 GB zijn de DiamondMax 11 drives ideaal voor krachtige thuis- en kantoor-PC s en voor inzet in publishing-systemen en multimedia- en gaming-systemen. De SATA II-functies bieden razendsnelle datatoegang en hoge systeemperformance, met name voor multitasking en toepassing in dual-drive- en RAID-systemen.

De Maxtor DiamondMax 11-drives bieden onder meer het volgende: Ø Grensverleggende capaciteit - ruime capaciteit voor power-users die grote hoeveelheden data in de vorm van muziek, video, hoge-resolutie foto s en persoonlijke of zakelijke informatie willen opslaan. Ø Native Command Queuing - slim-gestuurde afhandeling van lees- en schrijfopdrachten, voor optimale prestaties.

Prijzen en beschikbaarheid
Uitlevering van de Maxtor MaXLine Pro 500, Maxtor QuickView 500 en Maxtor DiamondMax 11 start nog dit najaar. De 500 GB-uitvoeringen komen dan ook in Ultra16 retailkits beschikbaar voor consumenten die hun PC s willen upgraden met het oog op betere multimedia- of gaming-ondersteuning. De eenvoudig te installeren Ultra16 Hard Drive Kit bevat een installatiegids met stapsgewijze instructies, een SATA- of PATA-kabel en bevestigingsschroeven. De kit bevat daarnaast Maxtor's populaire MaxBlast® installatiesoftware, die de disk automatisch partitioneert en formatteeert, en helpt bestanden van de oude schijf over te zetten naar de nieuwe Maxtor-drive. De eind-adviesprijs voor de Maxtor 500 GB Ultra16 kit bedraagt ¬ 399. Ga voor meer informatie over deze nieuwe introducties naar www.maxtor.com.

Alle modellen van de nieuwe-generatie harddisks van Maxtor voldoen aan de Europese RoHS-richtlijn voor gebruik van milieubelastende stoffen.

Noot aan de redactie,