Stadsdeel Amsterdam Centrum


Op dinsdag 25 oktober 2005 is het officiële startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe zaal achter de Stadsschouwburg en de uitbreiding van de Melkweg. In een feestelijke entourage ging de eerste paal de grond in.

Voorbereidingswerkzaamheden

In mei 2005 is al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw. Zo is de sloop van het achtergebouw van de Stadsschouwburg onlangs voltooid.

Wat gaat er veranderen?

* De schouwburg wordt uitgebreid met een vlakke vloer zaal met tal van gebruiksmogelijkheden. Het aantal zitplaatsen van 550 op de oplopende tribune kan, bijvoorbeeld voor grote concerten, worden uitgebreid. Op de toneelvloer van 19 bij 29 meter, kunnen 250 stoelen in verschillende opstellingen worden bijgeplaatst.
* De Max-zaal van de Melkweg wordt vergroot.
* Het ontwerp van de Nieuwe Zaal van de Stadsschouwburg is een gezamenlijk initiatief van Toneelgroep Amsterdam, de Melkweg en de Stadsschouwburg.

* Architect is Jim Klinkhamer, eerder verantwoordelijk voor de verbouwingen bij de Melkweg.

* De nieuwe zaal zal volgens de huidige planning in 2008 in gebruik worden genomen.

Door de uitbreiding ontstaat een voor Nederland uniek cultureel complex dat volop mogelijkheden biedt om in te spelen op de actuele artistieke ontwikkelingen.

Meer informatie?

De bouw en uitbreiding van het theater is onderdeel van een gebiedsgerichte aanpak van de Leidsebuurt. Gebiedsgericht werken betekent dat het stadsdeel samen met andere diensten en ondernemers probeert alle werkzaamheden die nodig zijn tegelijk aan te pakken. Dan is er maar een periode van overlast en kun je echt werken aan een kwaliteitsverbetering.

Voor het geven van goede actuele en achtergrondinformatie is er een minisite op deze website gemaakt. Kijk hier voor alle informatie.

Meer weten over de verbouwing?

Kijk op de website van de Stadsschouwburg.

Contactpersoon voor het stadsdeel is de heer Boudewijn Oranje, projectleider Gebiedsgerichte aanpak Leidsebuurt. Telefoon (020) 552 4444, e-mail boranje@centrum.amsterdam.nl