Gemeente Woudenberg


Cursus 'Opvoeden doe je zo'

GGD Eemland organiseert dit schooljaar twee cursussen 'Opvoeden: Zó!', waarin ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar praktische opvoedingstips krijgen. Op video krijgen ouders te zien hoe zij hun kinderen kunnen prijzen en hoe zij hen grenzen kunnen aangeven en wat het effect hiervan is. Tijdens de bijeenkomsten is er gelegenheid voor ouders/verzorgers om met andere ouders te praten over opvoeden. Ze zullen ervaren dat zij niet de enige zijn die zich soms onzeker voelen als ouder. Verder krijgen de deelnemers tips over straffen en belonen. Ook krijgen ze folders mee waarin alles nog eens op een rijtje staat.

Opvoeden leer je door het te doen. 'Opvoeden: Zó!' is daarom vooral een doe-cursus, waarin veel praktijk en weinig theorie zit. Vandaar dat men het geleerde de dag erop meteen al kan gebruiken binnen de eigen gezinssituatie.
De cursussen worden gegeven door verpleegkundigen van de afdeling Jeugdgezondheids-zorg van de GGD Eemland op 5 avonden van 20.00 uur tot 21.45 uur.
De eerste cursus is op dinsdag 25 oktober en 1, 8, 15, en 22 november 2005. De tweede cursus is in 2006 op maandag 6, 13, 20 en 27 maart en 3 april. De kosten zijn Euro 23,- per ouder of Euro 30,- per ouderpaar.
Anders dan in voorgaande jaren is vooraf geen cursusplaats bekend. In de gemeente waar de meeste deelnemers woonachtig zijn, wordt de cursus gegeven. Het maximum aantal deelnemers is 12.
Geïnteresseerden voor de cursus 'Opvoeden: Zó!' kunnen zich aanmelden bij de
GGD Eemland, T 0334678112 of per mail: mailto:jgz@ggdeemland.nl. U krijgt daarna schriftelijk bericht. Meer informatie is te lezen op onze website: http://www.ggdeemland.nl.
Laatst gewijzigd op 26/09/2005