Gemeente Waalwijk Voorontwerp-bestemmingsplan Woonwijken gereed

Uitnodiging informatiebijeenkomsten en ter inzage legging

Zoveel mogelijk rekening houden met (toekomstige) woonwensen en uitgaan van de bestaande situatie in bebouwing en gebruik. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het nieuwe
voorontwerp-bestemmingsplan Woonwijken van de gemeente Waalwijk. Tijdens vier avonden presenteert de gemeente dit voorontwerp-bestemmingsplan op hoofdlijnen aan de burgers van Waalwijk.
De nadruk ligt op de hoofdlijnen, omdat de Waalwijker tijdens de ter inzage legging nog voldoende gelegenheid krijgt om het bestemmingsplan op detail (eigendom) te toetsen. Speciale avondopenstellingen moeten ervoor zorgen dat iedereen voldoende tijd heeft om zich een beeld te vormen van de plannen.

Verzoek
Wij willen belangstellenden vriendelijk, maar dringend verzoeken om zoveel mogelijk naar de bijeenkomst in hun eigen woonplaats te komen. Dit in verband met de capaciteit van de ruimten. Daarnaast willen we nog even benadrukken dat voor het buitengebied, de bedrijventerreinen en de gemengde oorspronkelijke bebouwingsstructuren nog een bestemmingsplan moet worden gemaakt. Deze worden dan ook niet tijdens de informatiebijeenkomsten in oktober en november besproken.

Vier informatiebijeenkomsten
Wij nodigen u uit om (een van) de volgende informatiebijeenkomsten bij te wonen:

· 25 oktober in t Schooltje in Waspik

· 26 oktober in Zidewinde in Sprang-Capelle
· 1 november in het gemeentehuis in Waalwijk
· 2 november in het gemeentehuis in Waalwijk

De avonden beginnen om 19.30 uur en zullen ongeveer om 22.00 uur afgelopen zijn. Bent u van plan om te komen? Laat ons dan weten naar welke bijeenkomst en met hoeveel personen u wenst te komen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen een zitplaats heeft.
· per mail, op adres tvandalen@waalwijk.nl, of;
· per telefoon, op nummer 0416-683698, of;

· per fax, op nummer 0416-683699.

Burger zélf verantwoordelijk eigendomssituatie
Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgen aanwezigen dus het voorontwerp-bestemmingsplan op hoofdlijnen gepresenteerd. Wij willen onze burgers daarbij op het hart drukken om hierna, tijdens de periode van ter inzage legging, vooral zelf te komen controleren of hun eigendomssituatie goed is verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan. Want ook al heeft de gemeente haar best gedaan om de bestaande situatie zo goed mogelijk te beschrijven, fouten maken is menselijk. Inwoners van het voornoemde gebied zijn dus ook zélf verantwoordelijk voor een juiste weergave van hun eigendomsinformatie.

Ter inzage voor iedereen
Het voorontwerpbestemmingsplan Woonwijken ligt met ingang van 14 oktober gedurende vier weken voor een ieder ter inzage tijdens openingsuren op de receptie van het gemeentehuis in Sprang-Capelle en Waalwijk. Voor inzage buiten de openingstijden moet u vooraf een afspraak maken via tel. 0416-683698. Daarnaast is er op 27 oktober en 3 november een extra avondopenstelling van 19.30 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis van Sprang-Capelle.

Mondeling of schriftelijk reageren
Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder zijn of haar reactie naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het college van Waalwijk, postbus 10150, 5140 GB Waalwijk. Tijdens de informatiebijeenkomsten kan er een mondelinge reactie kenbaar worden gemaakt.

Publicatie datum 28-09-2005