Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Informatieavond skatevoorziening Dunantlaan

BARENDRECHT (17 oktober 2005) ­ De gemeente Barendrecht houdt op 25 oktober een tweede in- formatieavond over de inrichting van een skatepark aan de Henry Dunantlaan. Het doel van deze avond is geïnteresseerden te informeren over de formele procedure en van gedachten te wisselen over de keuze van de toestellen, de inrichting en de gebruiksvoorwaarden, waaronder het uiterlijk van het park en de veiligheidsaspecten. De gemeente gebruikt alle informatie bij het maken van een definitief inrichtingsplan. De avond wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur.

De gemeente Barendrecht is van plan skatetoestellen te plaatsen aan de Henry Dunantlaan, direct naast het clubgebouw/speelveld van de scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland. De gemeente komt hiermee tege- moet aan het verzoek van een groeiende groep jongeren uit de omliggende wijken zoals Bijdorp, Nieuwe- land en Dorpzicht. De afgelopen maanden heeft de gemeente zich georiënteerd op de mogelijke skatetoe- stellen middels een infomarkt en een busreis langs diverse skateparken.

Jeugddebat
De skatevoorziening vloeit voort uit het Barendrechtse Jeugddebat van vorig jaar. Tijdens het Jeugddebat konden jongeren stemmen op vier initiatieven: de jongerenwebsite barendrecht-chilled.nl, een Strandvoet- baltoernooi, een crossveldje voor BMX-fietsers en een skatevoorziening. De jongerenwebsite barendrecht- chilled.nl werd door alle aanwezigen gekozen tot het beste jongereninitiatief en daarmee kregen de initiatief- nemers 1.000 euro om hun website verder uit te breiden. Nog tijdens het Jeugddebat gaf wethouder Ett Schoehuizen (jeugdbeleid) echter aan zich ook sterk te zullen maken voor de overige initiatieven. En dat is dus gelukt. Met de realisatie van de skatevoorziening aan de Henry Dunantlaan zijn alle vier de wensen van jongeren verwezenlijkt.

Voor meer informatie over de informatieavond kunnen belangstellenden contact opnemen met de heer S. Vanderstappen, medewerker jeugdbeleid, of de heer M. Box, medewerker speelvoorzieningen van de ge- meente Barendrecht, tel. (0180) 698 798.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht