VIA NET.WORKS ontvangt nationale WiMAX-licentie...

Via net.works

VIA NET.WORKS ontvangt nationale WiMAX-licentie en gaat in Zürich en Genève van start

ZURICH, Zwitserland en SHANGHAI, China, October 25/PRNewswire/ -- VIA NET.WORKS (Zwitserland) Ltd., een bedrijf van Solution24 AG, ontvangt nationale WiMAX-proeflicentie van de Zwitserse autoriteiten. VIA NET.WORKS zal in Zürich en Genève een pilot WiMAX-netwerk opzetten.

Het geplande regionale WiMAX-netwerk zal ondersteund worden door Chinese bedrijven - VIA NET.WORKS onderhandelt met Chinese ondernemingen en investeerders om WiMAX-concessies te verkrijgen in andere Europese landen en WiMAX-netwerken op te zetten. VIA NET.WORKS is nu al de enige Europese aanbieder met een directe IP-dataverbinding met China.

'WiMAX zal toonaangevend zijn in draadloos IP-toegang met breedbandcapaciteit en VIA NET.WORKS zal een grote impact hebben op deze markt,' zegt Franz Grüter, voorzitter & CEO van VIA NET.WORKS.

'Momenteel wordt er proefgedraaid in Zürich en Genève. Onze plannen voor de nabije toekomst bestaan uit het opzetten van een regionaal WiMAX-netwerk en het aanbieden van een scala aan WiMAX-diensten in de Europese markt,' voegt Aldo Britschgi, COO & CTO van VIA NET.WORKS, hieraan toe. 'De draadloze producten complementeren onze succesvolle Hosted Exchange-producten, waarbij we al Mobile-Office en Mobile-Mail aanbieden,' zegt Aldo Britschgi.

'WiMAX verenigt internettoegang, telefonie en informatievoorzieningen en wordt de 'vaste' draadloze toegang voor alle eindtoepassingen zoals e-mail, telefonie, tv, E-business, datatoegang, entertainment, enz.' leggen Franz

Grüter en Aldo Britschgi uit. Beiden zijn het eens: 'De draadloze IP-wereld heeft de toekomst!'

VIA NET.WORKS maakt al sinds het begin van 2004 werk van de WiMAX-technologie en beschikt daardoor over een duidelijke voorsprong. Het geplande regionale WiMAX-netwerk in Zwitserland en andere Europese landen zal worden uitgevoerd in samenwerking met Chinese investeerders, ingenieurs en telecommunicatieaanbieders. Tegen het einde van het jaar 2006 zal er een nationaal WiMAX-netwerk in China zijn.

De WiMAX-radiotechnologie beschikt over de mogelijkheid de huidige monopolies wat betreft telecommunicatie te breken en alternatieven voor de 'Last-Mile' te bieden. Verder biedt WiMAX goedkope draadloze breedbandverbindingen en stelt de aanbiedingen van GPRS en UMTS in de schaduw. Alternatieve ondernemingen zoals VIA NET.WORKS kunnen nu hun diensten aanbieden in gebieden waar ze voorheen de verbindingen van de monopolisten niet konden omzeilen, zodat ze hun kosten kunnen terugverdienen.

VIA NET.WORKS (Zwitserland) Ltd. is een internationale full-service internetaanbieder voor professionele LAN- en WAN-oplossingen ontworpen om tegemoet te komen aan de hoge eisen die de klanten stellen. Het onafhankelijke IP-netwerk (AS1836) met meerdere redundante verbindingen en de zeer betrouwbare datacentra voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor nationale en internationale klanten op het gebied van IP-VPNs, MPLS, WiMAX, Mobile Office, Mobile Mail, Hosted Exchange, VoIP internettelefonie en internettoegang.

Internationale onderneming: full-service internet- en IT-aanbieder - wij verbinden de wereld

Franz Grüter Aldo Britschgi

+41-41-798-21-21 +41-41-798-21-21
fgrueter@vianetworks.ch abritschgi@vianetworks.ch

www.swiss-wimax.ch

Source: VIA NET.WORKS

Franz Grüter, +41-41-798-21-21, fgrueter@vianetworks.ch Aldo Britschgi,
+41-41-798-21-21 abritschgi@vianetworks.ch