Gemeente Exaten


Aanwijzing toezichthouders Exaten

Vooruitlopend op de herindeling is in het kader van de intergemeentelijk ambtelijke samenwerking, afgekort IGAS, een team gevormd van medewerkers van de gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer, dat zich bezig houdt met het toezicht op en de handhaving van de fysieke omgeving. Onder de fysieke omgeving wordt verstaan: de Algemene Plaatselijke Verordening, bouwen en wonen, milieu en ruimtelijke ordening. Door deze ambtelijke samenwerking wordt gebruik gemaakt van de kennis en ervaring die bij de vier gemeenten aanwezig is. Bijkomend voordeel is dat de werkwijze en het beleid op elkaar worden afgestemd.

Het is de bedoeling dat een of meerdere teams zullen worden gevormd. Deze teams zullen dan bestaan uit toezichthouders van de vier gemeenten die integraal gaan werken. Dit betekent dat meerdere disciplines in de teams vertegenwoordigd zullen zijn en dat toezichthouders van de vier afzonderlijke gemeenten de bevoegdheid hebben om binnen het grondgebied van Exaten

toezichthoudend en handhavend op te treden.

Projecten

Om de IGAS gestalte te geven wordt gedacht aan een samenwerking op projectbasis. Er is een inventarisatie gemaakt van projecten die hiervoor in aanmerking komen. Hierbij kunt u denken aan projecten zoals huisvesting seizoensarbeiders, illegale bewoning recreatiewoningen en illegale bebouwing in het buitengebied.