Ingezonden persbericht


Persbericht

AAC Cosmos introduceert ESF-3plus

~ Projectadministratie helpt organisaties bij indienen ESF-3 subsidieaanvraag ~

Eindhoven, 25 oktober 2005 -ICT-dienstverlener AAC Cosmos introduceert ESF-3plus, een nieuwe projectadministratie-oplossing voor de aanvraag van ESF-3 subsidie. ESF-3plus helpt bedrijven bij het overzichtelijk beheren van alle gegevens die nodig zijn voor de subsidieaanvraag bij het Europees Sociaal Fonds.

De ESF-3-regeling biedt organisaties de mogelijkheid de helft van de gemaakte opleidingskosten van hun werknemers terug te krijgen. Een belangrijke voorwaarde is het voeren van een sluitende projectadministratie. Met ESF-3plus kunnen bedrijven deze administratie efficiënt voeren en aan alle eisen voldoen die de Europese Unie aan de aanvraag stelt.

De projectadministratie integreert deelnemers-, uren-, financiële administratie en managementinformatie. Met één druk op de knop is een overzicht op te roepen. Daarnaast biedt ESF-3plus de mogelijkheid eenvoudig rapportages te maken en bewijsdocumenten toe te voegen aan het systeem. Daardoor is het mogelijk alle benodigde gegevens voor een controle op volledigheid, accountantscontrole of subsidieaanvraag naar voren te halen.

"Ik bemerkte dat wij veel geld misliepen omdat wij onze ESF-3-aanvraag met bestaande middelen niet op de juiste manier konden vastleggen en rapporteren", aldus Paul Slaats, projectleider ESF-3 en facilitair manager bij AAC Cosmos. "Daarom heb ik samen met onze business unit Exact ESF-3plus ontworpen, waardoor het aanvraagproces veel gemakkelijker doorlopen wordt en we beschikken over de vereiste managementinformatie. Op aangeven van onze accountant en de controlecommissie hebben we besloten dit pakket ook commercieel aan te bieden. Daarom besloten we het ook aan onze klanten aan te bieden. Met ESF-3plus hebben wij en onze klanten een oplossing in handen die zowel tijd als geld bespaart."

(232 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ESF-3plus
ESF-3plus is een projectadministratie op basis van Exact e-Synergy die ontwikkeld is door AAC Cosmos. De administratie vormt de basis waarop bedrijven subsidie van de Europese Unie kunnen vragen voor opleidingen en cursussen die werknemers hebben gevolgd om hun inzetbaarheid te vergroten. De administratie biedt de mogelijkheid gegevens te importeren die vervolgens alleen nog in de juiste categorie ingedeeld hoeven te worden. Het systeem biedt daarnaast ook de mogelijkheid bewijsstukken toe te voegen.

Over AAC Cosmos
AAC Cosmos is een ICT partner voor middelgrote organisaties. Zij bieden met 450 medewerkers vanuit 7 vestigingen in Nederland specifieke kennis op het gebied van ontwerpen, implementeren, toepassen en beheren van ICT oplossingen voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen. AAC Cosmos richt zich met zijn dienstverlening voornamelijk op organisaties in het bedrijfsleven, maar heeft ook grote organisaties binnen de zorgsector, lokale overheid en centrale overheid in zijn klantenkring. In vrijwel alle samenwerkingen met leveranciers beschikt het bedrijf over de hoogste (service-) accreditaties. Meer over AAC Cosmos kunt u vinden op: http://www.aaccosmos.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com