Ingezonden persbericht


Persbericht

D-Link lanceert nieuwe xStack L3-switch met Power over Ethernet

Rotterdam, 25 oktober 2005 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie, lanceert de xStack DES-3828P. Deze switch is de meest recente toevoeging aan de nieuwe xStack-serie van krachtige en flexibele bedrijfsswitches en de eerste in de serie met volledige Power over Ethernet*-ondersteuning.

De xStack DES-3828P is een Layer 3-switch die gebruikt kan worden als backbone-oplossing voor MKB-bedrijven, als lokale werkgroepswitch voor grote organisaties of als toegangsswitch in breedbandnetwerken. De xStack DES-3828P is ontworpen om toepassingen met 'intelligent traffic management', die veel bandbreedte vereisen, het hoofd te bieden. De switch biedt ook 'Power over Ethernet'-ondersteuning met auto-sensing en kan worden uitgezet tot op poortniveau.

De DES-3828P heeft 24 stuks 10/100Mbps Fast Ethernet-poorten met 'Power over Ethernet'-ondersteuning en 2+2 Gigabit Ethernet-poorten. De Gigabit Ethernet-poorten bestaan uit twee gecombineerde Gigabit-Ethernet/Mini GBIC-poorten op het voorpaneel en twee Gigabit Ethernet-poorten op het achterpaneel. De 24 'Power over Ethernet'-poorten kunnen een volledig simultane en ononderbroken belasting (15.4W) aan. De Single IP Management-functie (SIM) vereenvoudigt het beheer doordat de switches virtueel gestacked kunnen worden vanuit verschillende plaatsen in het netwerk, maar beheerd worden vanuit een en hetzelfde IP-adres.

De DES-3828P biedt standaard IP-routing (IP4V)-ondersteuning voor universele compatibiliteit. Hierdoor kunnen verschillende subnetwerken makkelijk via dezelfde switch gecombineerd worden. De switch biedt ook ondersteuning voor IPv6 via ACL, QoS, statische routing en protocolgebaseerde VLAN (802.1v). Dit laat IPv6-verkeer in de switch toe voor diverse toepassingen.

De DES-3828P heeft geavanceerde functionaliteiten, zoals Wire-speed IP-routing, OSPF, VRRP, poortbundeling (port-trunking), VLAN 802.1Q en prioriteitswachtrijen. Gebruikers kunnen hierdoor een rendabel en goed werkend netwerk zonder knelpunten inrichten. De switch biedt voorzieningen voor de intelligente afhandeling van dataverkeer, met de mogelijkheid voor de gebruiker om prioriteitswachtrijen te definiëren voor streamed media, VoIP en andere soorten dataverkeer die een hoge verwerkingsprioriteit hebben.


* Power over Ethernet is een technologie die gestandaardiseerd werd in overeenstemming met IEEE 802.3af en het mogelijk maakt om verschillende netwerkeenheden van stroom te voorzien via de netwerkkabel.

Functies van de DES-3828P

* 'Power over Ethernet'-ondersteuning op alle 24 poorten.
* Beveiligingsfuncties zoals 802.1x poort-/MAC-gebaseerde RADIUS-ondersteuning, TACACS+, SSH v2, SSL v3.
* Quality of Service (QoS).

* Poortgebaseerde bandbreedtebeperking tot 64k.
* IP-routing (IPv4).

* IPv6 (802.1v VLAN, IPv6 ACL).

* Variabele statische router.

* Beleidgebaseerde routing (toekomstige f/w release).
* IGMP-snooping en IGMP v2.

* DOS-bescherming.

* Multicast-functies.

* Access Control List (ACL).

* PIM DM en PIM SM (toekomstige f/w release).
* BootP/DHCP-klant (automatische DHCP-configuratie).
* DHCP optie 82.

* ZoneDefense-technologie met D-Link firewalls.
* Gast-VLAN (volgende f/w release).

* VMAN (dubbele VLAN, volgende f/w release).

Prijs en beschikbaarheid

De DES-3828P is beschikbaar vanaf oktober voor een verkoopadviesprijs van 1.650 euro (excl. btw).

Einde bericht

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, MKB en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal:
Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Natasja de Groot
Tel. +31 (0)10-282 14 45
E-mail: info@dlink.nl

For further information please visit: www.dlink.nl. D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.