Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kinderen spelenderwijs verantwoord leren eten

Nieuwe website Kapitein Koek geeft voedingstips voor ouders

Geldrop, 25 oktober 2005 - Nu de overheid is gestart met een campagne om kinderen met overgewicht intensiever te begeleiden, komt Peijnenburg met een speciale site boordevol voedingstips. Op de nieuwe website www.kapiteinkoek.nl lezen ouders hoe ze hun kinderen spelenderwijs en op een eenvoudige manier een gezond voedingspatroon kunnen aanleren. De site is speciaal gericht op ouders met kinderen in de leeftijd van twee tot negen jaar.

In Nederland is één op de acht kinderen te zwaar. Kinderen vanaf twee jaar die te dik zijn, krijgen dit schooljaar meer begeleiding van de overheid. Schoolartsen, medewerkers van consultatiebureaus en jeugdartsen van thuiszorgorganisaties en GGD's door heel Nederland hebben gezamenlijk tot doel overgewicht bij deze groep kinderen sneller te signaleren en beter te behandelen. Zo houden schoolartsen intensievere controles, zijn GGD's gestart met projecten om basisschoolkinderen via extra gym en sportscholen meer te laten bewegen en delen leraren groente en fruit uit.

Met de nieuwe website wil Peijnenburg ouders laten zien dat bezig zijn met verantwoord eten juist heel leuk kan zijn. Het is namelijk heel makkelijk om kinderen een gezond voedingspatroon aan te leren. Dat kan vaak spelenderwijs. Bovendien is een gezond voedingspatroon bij kinderen de basis voor verantwoord eten. Op de nieuwe website lezen ouders allerlei handige voedingstips, interessante informatie en leuke weetjes voor kinderen in de leeftijd van twee tot negen jaar.

Goedgevulde broodtrommel

Drie tot vier verantwoorde tussendoortjes per dag horen thuis in een gezond voedingspatroon voor kinderen. Op de website van Kapitein Koek staan daarom niet alleen adviezen over verantwoord eten en een gezond voedingspatroon maar vooral hoe die verantwoorde tussendoortjes passen in het dagelijkse voedingspatroon voor kinderen.

Maar er is meer. Op www.kapiteinkoek.nl krijgen ouders praktische informatie voor leuke en verantwoorde traktaties op school en lezen ze hoe hun kind een aantrekkelijke, goedgevulde broodtrommel met een verantwoorde en afwisselende inhoud mee naar school kunnen geven.

Ook lezen ouders hoe ze hun kind spelenderwijs kunnen leren bewegen, hoeveel energie kinderen in verschillende leeftijden dagelijks verbruiken en waarom het zo belangrijk is dat kinderen de juiste voedingsstoffen krijgen.

Verder staat de site boordevol advies voor moeilijke eters, tips voor kinderen met een lastige stoelgang en informatie over voedingsallergieën bij kinderen. Ook is er een overzicht van lekkere tussendoortjes die bovendien verantwoord zijn, zoals Kapitein Koek van Peijnenburg.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.kapiteinkoek.nl.

Fotobijschrift: Op de nieuwe website www.kapiteinkoek.nl laat Peijnenburg ouders zien dat het heel leuk en makkelijk is kinderen een gezond voedingspatroon aan te leren.

Over Koninklijke Peijnenburg B.V.

Koninklijke Peijnenburg B.V. produceert al meer dan 120 jaar ontbijtkoek, een traditioneel Nederlands product dat van nature vetarm is, een bron van vezels is en geen conserveermiddelen of kleurstoffen bevat. Dit verantwoorde tussendoortje wordt vrijwel alleen in Nederland gegeten.

Onder het label Kapitein Koek voert Peijnenburg lekker en verantwoorde producten voor kinderen. De producten zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld; zowel op het gebied van smaak als voedingswaarden.