Ingezonden persbericht


Macromedia neemt Mobile Innovation over

Versterking wereldwijde mobiele activiteiten

Utrecht, 25 oktober 2005 Macromedia (Nasdaq: MACR) heeft de overname van Mobile Innovation afgerond. Mobile Innovation is een toonaangevende ontwerper, ontwikkelaar en integrator van gebruikersinterfaces voor mobiele apparaten. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk in de mobiele markt. Daarnaast staat het bekend om zijn innovatieve kracht. Mobile Innovation heeft een diepgaande expertise als het gaat om het ontwerp en de implementatie van mobiele-gebruikersinterfaces. Dankzij de overname kan Macromedia verdere innovatie in het mobiele domein mogelijk maken. Doel van de overname is om klanten en partners op maat te maken oplossingen te bieden om mobiele applicaties en content te ontwikkelen op basis van het Flash Platform.

Door de acquisitie ontstaat binnen Macromedia Consulting EMEA een adviespraktijk op het gebied van mobiele technologie. De overname volgt op een strategisch partnership dat werd gesloten in januari 2005. In het kader van die samenwerking ontwikkelde Mobile Innovation een reeks conceptgebruikersinterfaces voor handset-producenten en netwerkoperators. Doel daarvan was om de voordelen te demonstreren van Macromedia Flash Lite voor het creëren van innovatieve mobiele interfaces.

Mobile Innovation werd in 2002 opgericht en heeft ruime ervaring opgebouwd in softwareontwikkeling voor de mobiele markt. Klanten zijn onder meer bekende producenten van handsets, netwerkoperators en leveranciers van halfgeleiders. Het bedrijf speelde een sleutelrol bij het creëren van apparaten die gebruikmaken van Symbian OS (Series 60, Series 80, Series 90 en UIQ). Medeoprichter van Mobile Innovation Matt Millar gaat leiding geven aan de Mobile and Devices Practice van Macromedia in het EMEA-gebied.

Steve Miller, Vice-President Macromedia EMEA: "We verwachten dat de overname van Mobile Innovation grote waarde toevoegt aan onze mobiele activiteiten. Door de solide achtergrond van Mobile Innovation in het creëren en integreren van interfaces voor operators en handset-producenten kunnen we een nog groter mobiel ecosysteem ontwikkelen. Daarnaast kunnen onze klanten waardevolle digitale ervaringen ontwikkelen op het Flash-platform."

Matt Millar van Mobile Innovation: "We zijn enthousiast over het feit dat we vanaf nu onderdeel zijn van Macromedia. De combinatie van beide bedrijven staat er garant voor dat klanten kunnen profiteren van onze toonaangevende technologie, engineering en gebruikersinterfaces. Als onderdeel van Macromedia kunnen we doorgaan met het bieden van innovatieve en nieuwe-generatieoplossingen die tegemoetkomen aan de eisen van klanten."

Macromedia
Beleving werkt stimulerend. Macromedia gelooft dat goede ervaringen de basis zijn van succesvolle bedrijven. Miljoenen zakelijke gebruikers, ontwikkelaars en designers gebruiken onze software om effectieve, aansprekende ervaringen te creëren, die worden onthouden. Op internet, vaste (opslag)media en draadloze en digitale apparaten.