Ingezonden persbericht


Persbericht

INFORMATICA SLUIT WERELDWIJDE 'MASTER'-OVEREENKOMST MET SAP VOOR DATA MIGRATIE

~ SAP-gebruikers kunnen integratiemethodologie van Informatica gaan inzetten voor data consolidatie en migratie ~

Nieuwegein, 25 oktober 2005 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), marktleider op het gebied van data integratiesoftware, heeft een 'Master Relationship' overeenkomst gesloten met SAP AG (NYSE: SAP). Ook is er een 'Go-to-Market' overeenkomst getekend met SAP Amerika die gericht is op het versnellen van data migratietrajecten en andere strategische data integratie-initiatieven bij SAP-gebruikers. De overeenkomst geldt voor de komende drie jaar en zal vanuit Amerika de basis vormen voor de uitvoering van lokale samenwerkingsverbanden. De wereldwijde samenwerking richt zich op het terugdringen van risico's die projecten op het gebied van data migratie, systeemconsolidatie en strategische data integratie met zich meebrengen en op het doeltreffender maken van deze trajecten.

In het kader van de Master Relationship overeenkomst gaat Informatica Professional Services samenwerken met de lokale SAP services-organisaties bij het begeleiden van klanten op weg naar de meest effectieve data migratie. Een bepalende eerste stap in de ontwikkeling en implementatie van de optimale methoden voor migratie is het profielen van brondata. Best practices op dit gebied zullen dan ook centraal staan. SAP-gebruikers krijgen de beschikking over Informatica's mogelijkheid voor data profiling met daarbij een koppeling naar alle geïdentificeerde bronsystemen, om de status, kwaliteit en consistentie van de data accuraat te profilen en analyseren. De ontwikkeling van de meest aangewezen logica voor data migratie en data synchronisatie wordt hiermee mogelijk.

De Go-to-Market overeenkomst heeft betrekking op een brede reeks van gezamenlijke verkoop- en marketingactiviteiten.

"Met ruim 400 gemeenschappelijke gebruikers hebben Informatica en SAP al een lange en succesvolle gezamenlijke historie," aldus John Nugent, executive vice president of sales, SAP America, Inc. "We zijn enthousiast over deze uitbreiding van onze relatie om gebruikers te kunnen helpen bij het terugdringen van de risico's en kosten die verbonden zijn aan het migreren van data van legacy- en andere omgevingen naar SAP."

"Succesvolle data migratie gaat niet alleen over het verplaatsen en migreren van data, het gaat erom dat de data moet werken in het nieuwe systeem. Daarom moeten organisaties hun bestaande data exact kunnen doorzien vóórdat ze een data integratieproject starten, om niet voor budget- of project-gerelateerde verrassingen te komen te staan," aldus Paul Hoffman, executive president, wereldwijde sales bij Informatica.

"Deze nieuwe overeenkomst is niet alleen internationaal van groot belang, maar ook lokaal onderstreept dit onze succesvolle samenwerking", zegt Erik Jan ten Bruggencate, country manager van Informatica Nederland. "We verwachten dat we deze samenwerking op lokaal niveau in de nabije toekomst nog verder gestalte gaan geven."

SAP heeft aan Informatica's data integratieplatform PowerCenter vorig jaar zijn Data Migration Interface (CA-DMI)-certificering toegekend. Dit heeft de deur geopend voor efficiëntere en kostentechnisch aantrekkelijkere migraties van data uit legacy- en andere systemen naar SAP-omgevingen. De CA-DMI-certificering blijft er dan ook voor zorgen dat SAP-gebruikers de oplossingen van Informatica kunnen inzetten voor het vereenvoudigen van grootschalige projecten op het gebied van data migratie, consolidatie en synchronisatie. Bovendien is een vloeiende upgrade naar SAP-oplossingen mogelijk en wordt de consolidatie van de mySAP(tm) Business Suite ondersteund.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een marktleider op het gebied van software voor enterprise data integratie. Dankzij Informatica's producten zijn bedrijven in staat om bedrijfsdata toegankelijk te maken en deze te integreren, consolideren en migreren tussen alle verschillende systemen en processen. Op deze manier wordt de complexiteit verminderd, consistentie verzekerd en de business voorzien van waardevolle informatie. Meer dan 2.200 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica voor al hun behoeftes op het gebied van enterprise data integratie.

###

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail:cathelijnev@lewispr.com

###

Notitie: Informatica is een geregistreerd handelsmerk van Informatica Corporation

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com