Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 oktober 2005

Snelheidscontrole

Een van de acht overtreders overschrijdt de snelheid met meer dan 50 km per uur en moet zijn rijbewijs inleveren

Notter

Maandag 24 oktober hield de politie van 19.00 tot 20.00 uur een snelheidscontrole aan de Klokkendijk in Notter op het traject waar in verband met wegwerkzaamheden momenteel een maximum snelheid van 30 km per uur geldt. In totaal bleken acht automobilisten te hard te rijden. Zij werden hiervoor bekeurd. Een van hen, een 30-jarige man uit Nijverdal, reed met een snelheid van 86 km per uur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (05-135103)

Aanrijding onder invloed

Politie houdt een vrouw aan, die even daarvoor tegen een geparkeerd staande auto was aangereden en onder invloed van alcohol bleek te zijn

Almelo

Maandagavond 24 oktober vond omstreeks 20.00 uur een aanrijding plaats op de Ootmarsumsestraat in Almelo. De straat is momenteel opengebroken en afgezet met een hekwerk. Een 52-jarige vrouw uit Nijverdal reed echter gewoon door, raakte het hekwerk en kwam met haar auto tegen een zandberg tot stilstand. Omstanders hebben de vrouw geholpen om uit de auto te komen. Omdat zij het vermoeden hadden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, waarschuwden zij haar niet verder te rijden. De vrouw stapte toch in haar auto, reed achteruit en botste tegen een geparkeerd staande auto van een 42-jarige vrouw uit Almelo. Politieagenten hielden de 52-jarige vrouw aan. Ademanalsye op het politiebureau gaf een uitslag van 1,87 promille. Het rijbewijs van de 52-jarige werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-135081)

Letsel bij aanrijding

Automobilist raakt gewond na aanrijding met andere personenauto

Den Ham

Maandag 24 oktober vond omstreeks 11.50 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Vroomshoopseweg/Kooiweg in Den Ham. Een 27-jarige man uit Vroomshoop reed op de Vroomshoopseweg en zag te laat dat een auto voor hem voor genoemde kruising stilstond. Gevolg was een kop-staart aanrijding. Drie personen uit Vroomshoop, twee meisjes van 4 en 12 en een 47-jarige vrouw, die bij de 27-jarige bestuurder in de auto zaten, werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto, een 72-jarige man uit Kloosterhaar, bleef ongedeerd. Hij had zijn auto voor de kruising tot stilstand gebracht omdat hij even op het tegemoetkomende verkeer moest wachten alvorens de Kooiweg links in te kunnen slaan. (05-134850)

Gestolen auto richt ravage aan

Gestolen auto blijkt betrokken te zijn bij aanrijding

Enschede

Op dinsdagmorgen 24 oktober omstreeks 07.45 uur wordt de politie verzocht om te gaan naar een autobedrijf aan de Wooldrinksweg te Enschede alwaar een inbraak zou hebben plaatsgevonden. Ter plekke blijkt dat er drie auto's van het merk BMW, een Daihatsu Feroza, een motor (Quat) en een bromfiets zijn ontvreemd. Omstreeks 09.00 uur wordt een van de drie gestolen BMW's aangetroffen in de Balistraat te Enschede. De tweede BMW wordt om 10.00 uur aangetroffen aan de Getfertweg te Enschede. Later op de dag blijkt dat de derde BMW om ongeveer 09.10 uur betrokken is geweest bij een aanrijding met doorrijding op de Fazantstraat te Enschede. Ooggetuigen melden dat deze BMW met hoge snelheid aan was komen rijden over de Fazantstraat gaande in de richting van de Beekstraat. In de bocht bij het Fazantplein verliest de bestuurder van de auto de macht over het stuur, waarna hij slipt en vervolgens een draai maakt van 180 graden. Hierbij raakt hij met de rechterachterzijde een aldaar geparkeerde auto. Vervolgens rijdt de BMW weg over de Fazantstraat en slaat linksaf de Koolmeesstraat in. Enige momenten later wordt de auto met behoorlijke schade en zonder bestuurder aangetroffen op Park de Kotten. Een andere getuige had gezien dat de BMW op Park de Kotten geparkeerd wordt en er een jongeman van ongeveer 20 jaar uit de auto stapt. Deze man zou ongeveer 1 meter 85 lang zijn, een slank postuur hebben en een donkere korte jas, een grijze broek en een grijze baseballpet dragen. Van de bestuurder van de gestolen BMW ontbreekt op dit moment elk spoor. Ook is de politie nog op zoek naar de overige voertuigen die zijn gestolen, de Daihatsu met handelaarkenteken 80-08-FH, de bromfiets met kenteken XXP-223 en de Quat met onbekend kenteken. Indien er mensen getuige zijn geweest van bovengenoemde aanrijding of weten waar de overige voertuigen zich op dit moment bevinden, worden zij verzocht contact op te nemen met afdeling Enschede-Zuid van de Politie Twente op nummer 0900-8844. (05-134688 en 134761)

Kettingbotsing

Auto rijdt in op rij wachtende auto's bij verkeerslicht

Enschede

Op dinsdagavond 24 oktober om ongeveer 21.50 uur heeft er op de Oldenzaalsestraat te Lonneker een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij zes auto's betrokken zijn geweest. In verband met wegwerkzaamheden is er voor de kruising Oldenzaalsestraat-Lossersestraat, komende vanuit de richting van Lonneker een verkeerslicht geplaatst. De veroorzaker van de botsing, een 45 jr. man uit Enschede, had dit verkeerslicht echter niet opgemerkt en reed vervolgens op de rij wachtende personenauto's in. Alle auto's hebben schade opgelopen. De inzittenden van de auto's zijn door het personeel van de ambulance ter plekke onderzocht en konden hierna hun weg vervolgen. (05-135122)

Autobrand

Verdachte autobrand op plaats delict aangehouden

Enschede

In de nacht van maandag 24 oktober op dinsdag 25 oktober omstreeks 00.30 uur wordt de politie verzocht te gaan naar Park de Kotten te Enschede alwaar een auto in de brand zou staan. Ter plekke blijkt dat er een bedrijfsauto in brand staat en dat de brandweer de brand reeds aan het blussen is. Tussen de omstanders komt de politie in contact met een man op een fiets. Op vragen van de politiemensen reageert de man zenuwachtig. Vervolgens zien de politiemensen dat de man behoorlijke vieze handen heeft en dat hij probeert iets op de grond te gooien. Dit blijken spullen die afkomstig zijn uit de bedrijfsauto. Hierop is de 22 jr. Enschedeër aangehouden en overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek opgesloten. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt. (05-135142)

Auto gestolen

Auto van oprit weggenomen en de volgende dag weer teruggevonden

Almelo

Op maandagavond 24 oktober omstreeks 21.50 uur werd de politie verzocht om te gaan naar een woning aan de Diepenbrockstraat te Almelo alwaar een auto gestolen zou zijn. Ter plekke bleek dat tussen 19.00 uur en 21.30 uur een grijze stationwagen van het merk Daewoo Nubira van de oprit was weggenomen. De bewoner, een 34 jr. man, deed inmiddels aangifte van diefstal. De man vermoedt dat men de autosleutels uit de woning heeft gestolen en er vervolgens met de auto vandoor is gegaan. Inmiddels is de auto op dinsdagmorgen 25 oktober rond 09.00 uur door passanten in het Twentekanaal te Almelo aangetroffen. De politie verzoekt getuigen, die de auto tussen maandagavond en dinsdagmorgen hebben zien rijden, contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Almelo-Zuid/West, via het telefoonnummer 0900-8844. (05-135107 en 05-135205)

Sonja Eerhard en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --