Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 oktober 2005


Zelhem - Inbraak bij tankstation

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken bij een tankstation aan de Doetinchemseweg. Weggenomen werd een grote hoeveelheid sigaretten. Men wist via het dak binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Gendringen - Jongen met mes bedreigd

Een 16-jarige Ulftenaar werd maandagavond rond 23.30 uur op de Rijnweg bedreigd door een onbekende man. De jongen fietste vanaf Engbergen op de Rijnweg richting de Staringstraat. Net voor de rotonde kwam er een man uit de struiken vandaan. Deze bedreigde de jongen met een mes en wilde geld. De jongen gaf aan geen geld te hebben. Hierop rende de man weg in de richting van het gemeentehuis richting Netterden. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.75 tot 1.80 m lang. Hij droeg een grijze winterjas en een blauwe muts. De politie zoekt getuigen van het incident en is een onderzoek gestart.


Varsseveld - Brandje bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Svedexweg ontstond maandagavond rond 18.30 uur brand. De brand ontstond waarschijnlijk door oververhitting in een stofopvangsilo. De brandweer had de brand snel onder controle. Er raakte niemand gewond.


Didam - Hennepkwekerij aangetroffen

De politie heeft maandag bij een politiecontrole in een woning aan de Bieslook een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimtes op de eersteverdieping van de woning stonden 640 planten. Door een medewerker van Nuon werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De planten en toebehoren werden in beslag genomen en vernietigd. Er werd nog niemand aangehouden. Het onderzoek gaat verder.


Eibergen - 106 bestuurders rijden te hard in 30 km-zone

Agenten hebben maandagmorgen bij een controle op de Lariksweg 106 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 229 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km. Er is hier 30 km toegestaan. De bestuurders krijgen een boete.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --