Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Ik mail u update info terzake de activiteiten van Mensen in Nood/Cordaid in Pakistan.

Tenten:
De afdeling logistiek van ons kantoor in Den Haag heeft in totaal 4200 tenten aangekocht: 3000 tenten zijn ingekocht in Pakistan (Lahor) en hebben Pakistan als bestemming en 1200 tenten komen uit Turkije, met bestemming India.

De 3000 tenten uit Pakistan zijn/worden als volgt geleverd: 1500 tenten zijn in een keer afgeleverd op 23 oktober in Muzzafarabad. De tenten worden doorgestuurd naar Manserah en worden vanaf daar gedistribueerd in het rampgebied.

1500 tenten zijn/worden vanaf 19 oktober dagelijks met een aantal van ongeveer 100 per dag geleverd. De distriubutie van alle tenten verloopt via partnerorganisaties CRS en Caritas Pakistan, vanuit hun gezamenlijke opslag in Manserah. In Manserah verblijft de Nederlander Thomas ten Boer namens onze organisatie.

In Turkije zijn 1200 tenten besteld. Op 3 november worden deze vanaf Ankara gevlogen naar een militair vliegveld in Srinegar (Kasmir/India). Lokale partner Caritas - CSSS draagt zorg voor distributie.

Kitchensets: vanuit Dubai worden 10.000 kitchensets naar Islamabad gezonden, distributie via parnter CRS in rampgebied. Mensen in Nood werkt deels via lokale partners als Caritas Pakistan en CRS. Caritas Pakistan is actief in Menserah en omringende dorpen. CRS is bezig met noodhulp, voedseltransport en verdeling van hulpgoederen als tenten, dekens, kerosinebranders, etc. in de gebieden Shangla, Menserah, Balakot en Muzzafarabad.

Het eerste medische team van Mensen in Nood/Cordaid vliegt woensdagochtend 26 oktober naar Islamabad. Het team bestaat uit een arts, verpleegkundige en logisticus/teamleider. Het team krijgt een mobiele rol met het kantoor in Manserah als uitvalbasis. Een tweede medische team zal bestaand uit 3 specialisten en zal later vertrekken. Dit team zal gaan werken vanuit een bestaand ziekenhuis.

Voor meer informatie kunt u bellen met Jos de Voogd, persvoorlichter Mensen in Nood/Cordaid, 06-012991279 (en 070-3136268) Voor reply per mail: jdv@cordaid.nl

Met vriendelijke groet,
Jos de Voogd.