Politie Zeeland


---


O-6902-2005 Automobilist bekeurd voor rijden onder invloed
Een 45-jarige automobilist uit Eeklo (B) is maandagavond rond 22.30 uur op het Sluisplateau in Wemeldinge bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol.
Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij bijna 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete van 390 euro.

O-6903-2005 Automobilist meldt zich na doorrijden ongeval
Een 37-jarige automobilist uit Rotterdam heeft zich maandag bij de politie gemeld nadat hij afgelopen zaterdagavond tegen de gevel van een woning in Zierikzee was gereden.
De man was zo geschrokken toen hij tegen de gevel van een woning aan de Karnemelksvaart was gereden dat hij vervolgens was weggereden. (zie ook persbericht O-6877). Tegen de Rotterdammer is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van plaats van ongeval.

O-6904-2005 Inbraak in praktijkgebouw
In een praktijkgebouw in Heinkenszand is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken.
Het hele pand werd doorzocht waarna een computer en een lcd-scherm werden weggenomen. Schadebedrag is onbekend.

O-6905-2005 Ruit vernield van praathuisje
Door de gemeente Tholen is aangifte gedaan van vernieling van een ruit van het praathuisje in Sint-Annaland.
Dit moet zijn gebeurd tussen vrijdag 21 oktober en maandag 24 oktober. De schade van de vernielde ruit bedraagt circa 200 euro.

W-6906-2005 Auto-inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijfsauto die stond geparkeerd aan de Pinakel te Middelburg.
Uit de auto werd de geluidsapparatuur weggenomen.

O-6907-2005 Auto in de sloot
Op de Koninkjesdijk in Zuiddorpe is maandagavond rond 20.30 uur een 45-jarige inwoner van Axel met zijn auto in de sloot beland.
Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd de man gevraagd mee te werken aan een blaastest. In eerste instantie ging hij hiermee akkoord maar bedacht zich even later weer en weigerde uit zijn auto te stappen. Toen agenten hem uit zijn auto wilden halen, haalde hij uit met zijn vuist en raakte een agent in zijn gezicht. De 45-jarige man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

O-6908-2005 Bromfietser ten val na botsing met betonnen voet
Een 19-jarige bromfietster uit de gemeente Tholen is dinsdagmorgen ten val gekomen nadat hij op een betonnen voet was gereden.
Op de Eendrachtsweg in Tholen was hij rond 0745 uur op een betonnen voet gereden die op zijn weghelft op de rijbaan lag. Gevolg was dat hij ten val kwam en hierbij vermoedelijk schouderletsel en diverse blauwe plekken opliep. Hij zou voor behandeling langs een arts gaan. Zijn brommer is vermoedelijk total loss.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.