Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 oktober 2005


Apeldoorn - Fietsster gewond

Een 39-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte gewond toen zij werd aangereden door een
51-jarige fietsster uit Deventer die op dat moment vanaf een uitrit de rijbaan opfietste. Het ongeval gebeurde op maandag (24-10) rond 12.10 uur op de Paslaan. De Apeldoornse werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar fiets raakte beschadigd.


Apeldoorn - Automobiliste gewond

En 22-jarige automobiliste uit Apeldoorn verleende bij het verlaten van een parkeerterrein aan de Euroweg geen voorrang aan een 54-jarige Vaassense automobiliste die op de Dijkgraafweg reed. Het ongeval gebeurde op maandag (24-10) rond 12.45 uur. De Vaassense werd met pijnklachten aan kaak en bovenlichaam per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten gewond.


Apeldoorn - Vrouw aangehouden na bespugen politieman

De politie heeft op maandag (24-10) om 15.15 uur een 27-jarige Apeldoornse aangehouden voor belediging van een politieman, door hem in zijn gezicht te spugen.
De politie assisteerde op dat moment bij een aanrijding op de kruising Valkenweg en Oude Beekbergerweg waarbij de gemoederen nogal opliepen.
De vrouw kwam er bijstaan en bemoeide zich volop met de afhandeling.
Toen ze daarop werd weggestuurd door de politie, spuugde ze één van de politiemannen in het oog en sneuvelden er bij het duw- en trekwerk dat er ontstond, knopen en epauletten van het politie-uniform.De vrouw werd aangehouden en er werd proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


---- --


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


25 oktober 2005


Man met hakbijl op straat

De politie heeft dinsdagmorgen (25/10) in een woning aan de Ugchelseweg in Apeldoorn een verwarde man aangehouden. De 55 jarige Apeldoorner werd aangehouden door een speciale aanhoudingseenheid nadat er rond 08.15 uur bij de politie meldingen binnenkwamen over een man die op de Ugchelseweg met ontbloot bovenlijf met een hakbijl liep te zwaaien.
Toen de politie ter plaatse kwam bevond de man zich inmiddels in de woning. Na de aanhouding is de man overgebracht naar het politiebureau. De hulpverlening is ingeschakeld.
In de woning trof de politie een vijftal steekwapens aan. Deze wapens zijn in beslag genomen.
In augustus van dit jaar werd de man door de politie aangehouden nadat hij met een 2 meter lange speer op straat liep.


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --