Ingezonden persbericht


Internet Security Systems ontvangt Frost & Sullivan Market Leadership Award 2005

Unified Threat Management-producten ISS succesvol getest door NSS Group

Capelle a/d IJssel, 25 oktober 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) heeft de Frost & Sullivan Market Leadership en Customer Service Innovation Awards gewonnen. Tegelijkertijd is aan de Proventia Integrated Security Appliance van ISS de 'Approved Status' toegekend door NSS Group, de belangrijkste onafhankelijke organisatie voor beveiligingstesten.

ISS ontving de Frost & Sullivan Market Leadership Award voor zijn leidende positie op het gebied van Intrusion Detection & Prevention. Deze award wordt toegekend aan het bedrijf dat een krachtige marktstrategie weet te combineren met een solide marktaandeel, omzetgroei, winstgevendheid en innovatie. ISS heeft laten zien deze elementen goed in te vullen met het Proventia Enterprise Security Platform, een meerlaagse beveiligingsoplossing tegen netwerk- en host-gebaseerde aanvallen. Frost & Sullivan kende ook de Customer Service Innovation Award toe aan ISS voor de innovatieve wijze waarop het bedrijf met zijn Managed Security Services inspeelt op behoeften van eindgebruikers.

NSS Group testte onlangs de prestaties, betrouwbaarheid, beveiligingseffectiviteit en bruikbaarheid van de ISS Proventia Integrated Appliance en gaf die de status NSS Approved. Het was voor het eerst dat NSS zogenaamde Unified Threat Management-producttests uitvoerde. In deze test staan zeven technologiecomponenten centraal: firewall, VPN, IDS/IDP, antispam, antivirus, web-filtering en content-filtering. Daarnaast worden ook gebruiks- en beheergemak bekeken. ISS Proventia Integrated Security Appliance overtrof alle criteria die NSS hanteert voor een geïntegreerde oplossing die meerdere soorten bedreigingen ineens kan tegenhouden.

"ISS realiseert een derde van de wereldwijde omzet in de IDS/IDP-markt. Hiermee is het bedrijf onbetwiste marktleider met een marktaandeel dat ruim twee keer zo groot is als de eerstvolgende concurrent", zegt Rufus Connell, Research Director bij Frost & Sullivan. "Op het gebied van managed services is ISS de enige leverancier die een niet-goed-geld-terug-garantie biedt."

"Het feit dat Frost & Sullivan ons twee awards voor zowel onze producten als onze diensten toekent, bevestigt dat ISS aan de beveiligingsbehoeften kan voldoen van uiteenlopende markten en bedrijven van verschillende groottes", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux van ISS. "Gedegen bescherming tegen bedreigingen in de huidige complexe en veranderende beveiligingsomgeving begint met preventie. Intrusion Detection & Prevention is de basis om aanvallen vanuit iedere bron tegen te gaan, of het nu gaat om virussen, wormen, spam, spyware of andere schadelijke activiteiten. Vervolgens is een meerlaagse beveiligingsaanpak het meest effectief. Dat ISS dit beheerst, blijkt ook uit de toekenning van de Approved Status door NSS Group."

Het volledige Unified Threat Management-onderzoeksrapport van NSS Group is te vinden op www.nss.co.uk.

Voor meer informatie over het Proventia Enterprise Security Platform: www.iss.net/proof/preemptiveprotection/.

Voor meer informatie over ISS Managed Security Services: www.iss.net/products_services/services.php.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.