Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


25 oktober 2005


Ermelo - Fiets weg tijdens haring happen

De vrijwel gloednieuwe fiets van een 69 jarige man uit Ermelo werd hem nagenoeg onder zijn neus weggenomen. De man stond rond 11.15 uur bij de viskraam aan de Stationsstraat Ermelo.
Hij had boodschappen gedaan bij de supermarkt en stalde daarna zijn fiets vlakbij de viskraam om een haring te eten. De fiets deed hij niet op slot, maar hield hem steeds in het zicht. Plotseling pakte iemand zijn fiets weg en reed er snel op weg via de Julianalaan op in de richting Wilhelminaweg. De man rende er nog achteraan maar moest al snel opgeven.
De fiets die werd weggenomen is een blauw grijze Batavus damesfiets, type Cresendo, met handremmen en versnelling. Achterop zaten dubbele grijze fietstassen met daarin nog enkele boodschappen.
Het signalement van de fietsendief luidt: Een jongeman van ongeveer 15 jaar, normaal/mager postuur, gekleed in donkere jas, zwart petje en zwarte rugzak. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die het incident hebben zien gebeuren of weten waar de fiets is. Men kan bellen met de politie in Ermelo via 0900-8844


Emst - Kop-staartbotsing

Een 32-jarige automobilist uit Epe botste op een stilstaande auto voor hem, bestuurd door een 26-jarige automobilist uit Heerde. Het ongeval gebeurde op maandag (24-10) rond 15.05 uur op de Hoofdweg, terwijl de Heerdenaar links voorgesorteerd stond voor de Kerkhofweg.
De 26-jarige man hield er een pijnlijke nek en schouders aan over en heeft zich onder behandeling van de huisarts gesteld. Beide auto's raakten beschadigd.


Ermelo - Gewonden bij frontale aanrijding

Een 47-jarige automobilist uit Ermelo kwam in een flauwe bocht van de Oude Telgterweg met zijn rechter wielen in de berm terecht. Na een stuurcorrectie belandde hij op de linker rijbaan en volgde er een botsing met een tegenligger, bestuurd door een 45-jarige man uit Aalsmeer. Het ongeval gebeurde op maandag (24-10) rond 17.15 uur. Beide bestuurders raakten lichtgewond. Twee inzittenden van de auto uit Aalsmeer hadden respectievelijk een bekkenbreuk en een hoofdwondje. Allen werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's raakten total loss. De brandweer kwam ter plaatse om de gelekte olie van het wegdek te verwijderen. Na twee uur kon de weg weer worden vrijgegeven voor doorgaand verkeer.

Harderwijk - Scooterrijdster gewond
Een 18-jarige scooterbestuurster uit Harderwijk raakte met haar scooter in een slip op de Mecklenburglaan en belandde met haar rug tegen een paaltje. Het ongeval gebeurde op maandag (24-10) rond 06.50 uur. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en daar werd een gebroken rugwervel geconstateerd.


Harderwijk - Fietser gewond

Een 49-jarige bestuurder van een trekker uit met oplegger uit Harkema verleende geen voorrang aan een 17-jarige fietser uit Harderwijk op de rotonde in de Westermeenweg. Het ongeval gebeurde op maandag (24-10) rond 16.20 uur. De fietser werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De fiets raakte zwaar beschadigd.


Harderwijk - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft op maandagmorgen (24-10) een hennepkwekerij opgerold aan de Helmbloemmeen. In twee kamers had men net in totaal zo'n 400 plantjes geoogst. In één van de kamer had men een aanvang gemaakt voor een nieuwe kweek. De benodigde apparatuur werd verwijderd en meteen vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Door overbelasting van de apparatuur was er een brandgevaarlijke situatie ontstaan. De Nuon heeft de elektriciteitsmeter meegenomen voor nader onderzoek en zal naar verwachting een naheffing opleggen. Tegen de 33-jarige bewoner van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.


Hattem - Inbraak bedrijf

In het weekend (21/24-10) werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Sparrenlaan.
Men kwam het pand binnen door het forceren van een raam aan de achterzijde. Binnen werden meerdere kantoren doorzocht. Ontvreemd werden tien computers en een hoeveelheid beeldschermen.


Oldebroek - Auto in de sloot

Een 21-jarige automobilist uit Kampen kon niet op tijd remmen en botste op de auto voor hem die op dat moment rechts een inrit wilde inrijden. De auto, bestuurd door een 34-jarige
vrouw uit Oldebroek, belandde door de klap in de sloot naast de rijbaan en raakte total loss.
Beide bestuurders bleven ongedeerd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --